1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Türkiye adına bir ilk
Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Türkiye adına bir ilk

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Türkiye adına bir ilk

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği yerli formula aracı "YTR-03 Karbosan" İngiltere ve Almanya yarışlarında Türkiye’yi başarı ile temsil etti.

A+A-

Formula Student yarışlarında piste çıkarak yarışları tamamlayan ilk ve tek Türk takımı olmayı başaran YTÜ ekibi, dünyanın çeşitli ülkelerinden 111 araç arasında kendi klasmanında “ivmelenme” ve “sağlamlık” kategorisinde 11., “hız” kategorisinde 13. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Piste çıkan ve yarışı tamamlayan ilk ve tek Türk takımı

Üniversiteler arasında düzenlenen en zorlu ve en kapsamlı mühendislik yarışması olarak kabul edilen “Formula Student” Almanya’da boy gösteren tek Türk takımı YTU Racing, bu sene katıldığı yarışlardaki performansıyla kendinden söz ettirmeyi başardı. Geçtiğimiz sene Formula Student’in Silverstone/İngiltere ayağındaki yarıştan “En İyi İletişim Stratejisi” ödülü ile dönen YTU Racing, bu yıl da İngiltere’de tüm statik testleri başarıyla geçip yarışmayı tamamladı. Yarışmanın Hockenheimring/Almanya ayağında da tüm testleri başarıyla geçen ve pistte mücadele etmeyi başaran Yıldız ekibi, pistteki yarışları hiçbir sorun yaşamadan tamamladı. YTÜ öğrencilerinden oluşan YTU Racing ekibi, Formula Student yarışlarında piste çıkarak yarış pistini tamamlayan ilk ve tek Türk takımı olmayı başardı.

formula-2.jpg

YTÜ ekibi dünya üniversitelerini geride bıraktı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli üniversitelerin yer aldığı ve 111 aracın mücadele ettiği yarışlarda Yıldız ekibi, önemli başarıya imza attı. İlk iki aracıyla büyük aşama kat eden YTÜ Racing, dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli üniversitelerinin de katıldığı yarışmada üst sıralarda yer aldı. Yarışma sonucunda YTÜ ekibi, petrol ürünü kullanan takımlar arasında dayanıklılık kategorisinde 11. sırada, yakıt ekonomisi kategorisinde 12. sırada, ivmelenme kategorisinde 11. sırada, Skidpad kategorisinde 15. sırada, Sprint kategorisinde ise 13. sırada yer aldı. YTU Racing, bu seneki başarılarının ardından hiç hız kesmeden önümüzdeki sene yarışacağı aracın hazırlıklarına başladı.

Formula Student: Tasarla, üret ve yarış

Formula Student, üniversite öğrencileri arasında yapılan dünyanın en büyük mühendislik yarışması olarak değerlendiriliyor. Yarışmada hedef, tek kişilik bir formula aracını tasarlamak, üretmek ve bu araçla yarışmak. Yarışma, öğrencilere gerçek mühendislik problemlerine çözüm bulma, proje yönetimi ve ekip olarak çalışma gibi konularda eşsiz tecrübe sağlamayı hedefleniyor.  Formula Student, dünyanın en büyük firmaları tarafından en büyük ve en inovatif yarışma olarak görülüyor.

formula-3.jpgformula-4.jpg

Bu haber toplam 3657 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.