1. HABERLER

  2. BOAT SHOW

  3. "Yılın Yat Ödülü" ve "En Denizci Yat Ödülü" alan tekneler Boat Show'da
"Yılın Yat Ödülü" ve "En Denizci Yat Ödülü" alan tekneler Boat Show'da

"Yılın Yat Ödülü" ve "En Denizci Yat Ödülü" alan tekneler Boat Show'da

CNR Avrasya Boat Show, 2017 Avrupa Yılın Yatı ödülünü alan Absolute 50 FLY ve dünya denizcilik sektörünün en denizci markası olarak bilinen SeaRay markasının lüks ve fonksiyonelliğin kesişim noktası haline gelen L 590 fuarın cazibe noktası oldu.

A+A-

Sektörün en güven duyulan markası olan Deniz Yatçılık standında sergilenen Absolute 50 FLY (680 Bin Euro) ve SeaRay L 590 (2 Milyon 458 Bin Dolar), fuara özel rakamlarla satışa sunulmakta. Boyundan büyük işleri beceren Absolute 43 STY, ev konforu sunan Absolute 52 FLY, gerçek bir denizci olan Amerikan yapımı SeaRay280 ile toplamda 5 teknesi ile birinci salonda (Hall 1 A5) yer alan Deniz Yatçılık sahibi Rupen Meyhanecioğlu fuar ve sektör ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye hem politik hem de ekonomik zorlu bir dönemden geçiyor ama biz güçlü bir ülkeyiz, geçmiş yıllarda da zor dönemler geçirmiş ve altından kalkmıştık. Yine aynı şekilde atlayacağız bu süreci. Tüm bunların yanında sektöre müjdeli haber Bakanlıktan geldi ve herkesin üzerindeki sisli havayı ortadan kaldırdı. Uzun yıllardır beklediğimiz vergi indirimleri herkes için pozitif bir motivasyon sağladı. Bakanlar Kurulu kararıyla yatlar, tekneler, kotralar ve gezinti teknelerinde ÖTV sıfırlanırken KDV ise yüzde 1'e indirilmesi tüm hem sektörün hem de satın almak isteyenlerin yüzünü güldürdü. Yeni inşa edilecek tekneler için süre sınırı konulmazken Türk bayrağına geçecek 2. el tekneler içinse 30 Nisan'a kadar süre verilmesi dünyadaki bayrak sayımıza da olumlu etkileyecektir. Açık sularda kendi bayrağınızı görmek kadar insanı mutlu eden bir şey olamaz.

Türkiye dört tarafı denizlerle çevirili, deniz turizmi için de cennet koylara sahip bir ülke..Yat ve teknelerde ÖTV’nin sıfırlanması, KDV’nin ise yüzde 1’e indirilmesi ile satışlara olumlu etki sağlacağını düşünüyoruz.

İlla milyon dolarlık tekne almaya da gerek yok, fuarda herkesin. bütçesine, keyfine, hobisine göre tekne bulunuyor. Bu anlamda da Avrasya Boat Show’a yoğun bir ilgi olacağını bekliyorum. Teknelerden, yatlara, yelkenlilerden, botlara, denizcilik ile ilgili aklınıza gelecek herşey fuarda yer alacak. Tüm deniz tutkunlarını bekliyoruz."

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 3485 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.