1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YTÜ’de 2016’nın “YILDIZ”ları ödüllerini aldı
YTÜ’de 2016’nın “YILDIZ”ları ödüllerini aldı

YTÜ’de 2016’nın “YILDIZ”ları ödüllerini aldı

Türkiye’nin En Prestijli Öğrenci Ödülleri olarak anılan ve Marka Tescil Belgesi ile tescillenen ödül törenine 500 Yıldızlı öğrenci ve birçok davetli katıldı.

A+A-

Yılın Yıldızları Ödül Töreni, Davutpaşa Kongre Merkezi’nde 35.000 Yıldızlının oylarıyla seçilen ünlü isimleri ağırladı. Kokteyl ile başlayan geceyi Grup 27 muhteşem sahne performansıyla renklendirdi. Geceye Acun Ilıcalı, İlber Ortaylı, Toygar Işıklı, Rıdvan Dilmen, Soner Sarıkabadayı, Ahu Türkpençe, Kenan Sofuoğlu, Cüneyt Başaran, Fikret Orman ve Nazlı Çelik gibi birçok ünlü isim katıldı.

Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, konuşmasına tüm davetlileri ve basın mensubunu selamlayarak başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 1911’de dört mezunla başlayıp 1923’te mezun sayısının kırka çıktığını ve bugün kırk bin kişilik bir bilim ordusu haline geldiğini belirten Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 1923’ten itibaren de Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki kalkınma mücadelesine destek verildiğini vurguladı. Şahin, yönetimi olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirilen tüm eğitim ve Ar-Ge çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

2016’nin-“yildiz”lari-1.jpg

Yılın Yıldızları Ödül Töreni, Yıldız İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Enes Aydın’ın ise konuşmasında Atatürk ilkelerine bağlı kalarak iş ve kariyer alanında yaptıkları etkinliklerden ve aynı zamanda Türkiye’nin En Prestijli Öğrenci Ödül Töreni’ni gerçekleştirdiklerinden belirtti. Aydın, Yılın Yıldızları gecesi için tüm Yıldız İşletme Kulübü ailesine teşekkürlerini sundu.

Sunuculuğu ile geceye renk katan Yunus Günçe, gecenin başında bu organizasyonu sunmaktan büyük keyif alacağını belirterek Yıldız İşletme Kulübü’nün özverili çalışmasına birebir tanık olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Yılın Yıldızları Ödül Töreni’ne geçildi. Törende binlerce öğrencinin katıldığı oylama sonucunda belirlenen 2016 Yılının En Beğenilenleri ödüllerini aldı.

2016’nin-“yildiz”lari-2.jpg

“En Beğenilen Spor Programı’’ %100 Futbol seçildi. Ödülü almak üzere sahneye çıkan Rıdvan Dilmen, teşekkürlerini belirttikten sonra aldığı ödülü yakın zamanda kaybettiği annesine ve tüm annelere adadığını söyledi.

“En Beğenilen Haber Spikeri’’ dalında ödül alan Nazlı Çelik, konuşmasında oy verenlere ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti. “Bu zor günlerde aldığımız ödül bana ve haber merkezimize büyük bir moral oldu. Bu ödülü; barış ve huzur dolu günler geçirme dileğiyle alıyorum.’’ diyerek konuşmasını noktaladı.

“En Beğenilen Kültür ve Sanat Programı’’ ödülü Gel Zaman Git Zaman programıyla İlber Ortaylı’ya sunuldu. Konuşmasında ödül için öğretim görevlilerine ve öğrencilere teşekkürlerini sunan Ortaylı, böyle bir programın devamlılığını diledi. Medya ödülü almışken de Türkçe’yi doğru kullanmanın öneminin altını bir kez daha çizdi.

2016’nin-“yildiz”lari-3.jpg

“En Beğenilen Dizi-Film Müziği” İçerde-Toygar Işıklı oldu. Işıklı, yıllardır yaptığı bu işte hala takdirlerini alabildiği için Yıldızlı öğrencilere teşekkürlerini sundu. Yıllardır yaptığı işten hala ödül alabilecek kıvamda olmasının onu mutlu ettiğinden ve çok heyecanlandırdığından bahsetti.

Simge, “En Beğenilen Şarkı” ödülü için sahneye çıktığında bu ödülü kazanmasını sağlayan ‘Yankı’ parçasını izleyicilerle beraber söyledi. Albümde desteği olan herkese teşekkürlerini sunarak sahneden ayrıldı.

Gripin’in solisti olan Birol Namoğlu’na ise 15. Yıl Özel Ödülleri kapsamında “Ömür Boyu Yıldızlı’ ödülü sunuldu. Namoğlu, esprili konuşmasında Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki eğitimini yedi yılda bitirdiğini, öğrencilik hayatında güzel günler geçirdiğini ifade ederek bu ödülü almanın gururunu yaşadığını belirtti. Bir Yıldızlı olarak çok fazla gurur duyduğunu söyleyerek alkışlarla sahneden ayrıldı.

“En Beğenilen TV Kanalı’’ ödülü ise TV8’e verildi. Ödülü alan Acun Ilıcalı, konuşmasında Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde aldığı her ödülün ayrı öneminin olduğunu ve ödüllerini hep sakladığını dile getirdi. Öğrencilere ise tavsiye vermeden konuşmasını bitirmeyen Ilıcalı, üniversitede kurulan güçlü ve samimi arkadaşlıkların öneminden bahsetti ve kendisinin üniversite arkadaşlarıyla devamlı görüştüğünü, birlikte çalıştıklarını sözlerine ekleyerek konuşmasını “Birlikten kuvvet doğar.” diyerek bitirdi.

2016’nin-“yildiz”lari-4.jpg

 “En Beğenilen Radyo Programı’’ Matrax seçildi. Zeki Kayahan Coşkun, bu ödülü dokuzuncu kez aldığını ve her yıl kulübün kendine ne kadar çok şey kattığını belirten eğlenceli konuşmasıyla tüm seyircileri güldürdü. Konuşmasını, “Bu ödülü, İzmir’in dağlarında açan ve açacak olan her çiçeğe adıyorum.’’ sözleriyle bitirdi.

“En Beğenilen Show Programı’’ ise Güldür Güldür Show seçildi. Onur Atilla, ekibi adına teşekkür ederken bu ödülü yaşanılan kötü günlerden kurtulmak adına aldığını dile getirdi. Teşekkürlerini sunarak sahneden alkışlarla uğurlandı.

“En Beğenilen Sporcu’’ dalında ödülü Dünya SuperSport Şampiyonu Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu kazandı. Yıldız Teknik Üniversitesi’yle olan bağlarını anlatarak teşekkürlerini sundu. Uzun yıllar önce okulumuzdaki pistte antrenman yaptığından ve okulumuzun öğrencilerinin yaptığı F1 aracının da test sürücülüğünü yaptığını belirtti. Bu ödülü almaktan mutluluk duyduğunu dile getirip teşekkür ederek sahneden ayrıldı.

“En Beğenilen Dizi-Film’’ İçerde seçildi. Ödül, ekipleri adına Damla Colbay’a ve Gözde Kansu’ya takdim edildi. Konuşmalarına tüm ekibin teşekkürlerini ileterek başlayan Colbay ve Kansu, eşlerinin dövüştüklerinden dolayı görkemli geceye katılamadıklarını nükteli bir şekilde anlattı. Konuşmasında ilk defa ödül törenine katıldığını ve heyecanını koruyamadığını söyleyen Colbay, mutluluğunu dile getirdi.

“En Beğenilen Kadın Tiyatro Oyuncusu’’ ödülü Didem Balçın’a sunuldu. Balçın, “Bu ödülü bizim için alıyorum, lütfen hiçbir zaman bütün olduğumuzu unutmayalım.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“En Beğenilen Gazete’’ ödülü Hürriyet’e sunuldu. Ödülü alan Yayın Koordinatörü Emre Oral, teşekkürlerini belirterek sahneden ayrıldı.

“En Beğenilen İş Kadını’’ dalında Arzuhan Doğan Yalçındağ seçildi. Ödül, Yalçındağ adına asistanına takdim edildi. Asistanı Berna Hanım, Yalçındağ’ın teşekkürlerini ileterek sahneden ayrıldı.

2016’nin-“yildiz”lari-5.jpg

“En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu’’ İlker Kaleli seçildi. Tören yerine gelirken ufak bir aksilik yaşadığından Yılın Yıldızları Ödül Töreni’ne hastanede çektiği bir video ile katkıda bulundu ve teşekkürlerini iletti.

“En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu’’ seçilen Burçin Terzioğlu da Yılın Yıldızları Ödül Töreni’ne video mesaj ile katıldı. Terzioğlu mesajında kendisini bu ödüle layık gören tüm Yıldızlı öğrencilere teşekkürlerini sundu.

 “En Beğenilen Sinema Filmi’’ ödülü ise Dağ 2’ ye sunuldu. Filmin yapımcısı Alper Çağlar, “Tüm ekip adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu filmin macerası beş sene önce başladı. Buraya gelmemize yardımcı olan herkese, size ve TSK’ya minnettarız. Bu ödülü, en büyük kudretimiz olan Türk gençliğine adıyorum.’’ diyerek sahneden alkışlarla uğurlandı.

“En Beğenilen Ekonomist’’ ödülü Cüneyt Başaran’a verildi. Başaran, ikinci kez bu ödülü kazandığı için teşekkürlerini sundu ve “Ekonomik krizler geçer gider. Biz kendi birliğimize, kardeşliğimize odaklanalım. Çünkü bir orman gibi kardeşçe yaşamazsak, bu meseleyi atlatmamız zor olacak.’’ diyerek alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı.

15. Yıl Özel Ödülleri kapsamında “Yaşam Boyu Yıldızlı’’ ödülü, Ahu Türkpençe’ye sunuldu. Ahu Türkpençe, Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden geç de olsa mezun olduğunu belirterek herkesin kendi istediği mesleği yapması tavsiyesinde bulundu. Hiçbir şey için geç kalınmadığının altını çizen Türkpençe, kendi okulundan böyle bir ödül aldığı için gurur duyduğunu belirterek sahneden ayrıldı.

2016’nin-“yildiz”lari-6.jpg

“En Beğenilen Sivil Toplum Kuruluşu” ödülü ise LÖSEV’e takdim edildi. LÖSEV adına ödülü alan Zuhal Ön, ’’Bu ödülü geleceğin yıldızlarından almak farklı bir önem taşıyor. Ödülümüzü tüm lösemili çocukların teşekkürleriyle alıyorum.’’ cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

“En Beğenilen İş Adamı’’ dalında Bülent Eczacıbaşı seçildi. Fakat kendisi yurt dışı seyahati sebebiyle törende bulunmadığından Yılın Yıldızları Ödül Töreni’ne bir video ile eşlik etti. Ödülü almak üzere Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Grup Başkanı Sedat Birol sahneye çıktı.

Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nin sonunda ise Yunus Günçe, babasının da okulu olan Yıldız Teknik Üniversitesi’yle olan bağına kısaca değindi. Keyifli gece için teşekkürlerini sunan Yunus Günçe’ye katkılarından dolayı 15. Yıl Özel Ödülü, Yıldız İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Enes Aydın tarafından takdim edildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4159 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.