1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YTÜ'nin mühendis ve mimar adayları baretlerini taktı
YTÜ'nin mühendis ve mimar adayları baretlerini taktı

YTÜ'nin mühendis ve mimar adayları baretlerini taktı

YTÜ Yapı Kulübü tarafından organize edilen etkinlikle YTÜ İnşaat ve Mimarlık Fakültelerini kazanan ve kayıt yaptıran öğrenciler, eğitim hayatlarına ilk baretlerini takarak başladılar.

A+A-

İlki 2013 yılında Yapı Kulübü tarafından gerçekleştirilen “İlk Baretim” etkinliğinin bu yıl 4.’sü düzenlendi. Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik Tomurcuk Vakfı Müzik Grubu’nun açılış konseriyle başladı.

tomurcuk-vakfi-muzik-grubu.jpg

Etkinliğe Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Bilge Doran, PERI Kalıp Bölge Satış Müdürü Deniz Ceylan ve Tunç Anış, İnşaat ve Mimarlık Fakülteleri öğretim üyeleri, genç mühendis mimar adayları ve davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, öğrenci kulüplerinin önemine vurgu yaptı. Öğrenci kulüplerinin üniversitenin en önemli paydaşları arasında yer aldığını aktaran Şahin, bu bağlamda kulüplerle belli aralıklarla bir araya geleceklerini, bu toplantılarda kulüplerin problemleri ve hedeflerine değineceklerini belirtti.

prof.-dr.-bahri-sahin.jpg

“Hakkari’deki üniversitenin hedefleri aynı olmamalı”

Konuşmasında üniversitenin 100 yılı aşan geçmişinden de bahseden Rektör Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Cumhuriyetin ilk yıllarında gerçekleştirilen kalkınma hamlelerinde de önemli paya sahip olduğunu hatırlattı. Rektör Şahin, günümüzde özel ve kamu sektörlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi mezunlarının her alanda önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’de 180’in üzerinde üniversite bulunduğunu ve her üniversitenin tüm alanlarda her şeyi yapma gayreti içerisinde bulunduğunu aktaran Rektör Şahin, bunun son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi. “Her üniversite öne çıktığı alanda desteklenmeli” diyen Rektör Şahin, Hakkari’deki bir üniversite ile İstanbul’daki bir üniversitenin hedeflerinin aynı olmaması gerektiğini belirtti. Rektör Şahin, “Üniversiteler bölge kalkınmasına maksimum katkı sağlayacak şekilde yapılanmalı. Hatta aynı şehirdeki üniversitelerin misyonları birbirinden farklı olmalı.” şeklinde konuştu.

4.-ilk-baretim-etkinligi.jpg

“Disiplinler arası örgütlenme ile sinerji oluşturacağız”

Rektör Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin hangi alanlarda ön plana çıktığının tespitini yaptıklarını ve disiplinler arası örgütlenmeyi başlattıklarını söyledi. Rektör Şahin, bu disiplinler arası çalışma sayesinde önemli bir sinerji oluşturacaklarını ve daha büyük projelere imza atacaklarını belirtti.

Etkinlikte konuşan Yapı Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Utku Pasin ise şöyle konuştu: "2002'den bugüne çeşitli etkinliklerle öğrenci arkadaşlarımıza meslek hayatında rakiplerinden bir adım önde olmasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gerek teknik geziler, konferanslarla gerekse eğlenceli sosyal faaliyetler, sosyal sorumluluk projelerimizle arkadaşlarımızın sosyal yönüyle birlikte toplumsal duyarlılığı da sürekli kılacak etkinlikler düzenliyoruz. Bu bağlamda aramıza katılan her yeni üyemiz her yeni yol arkadaşımız bizim için çok değerli. Birlikte engelleri aşıp çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum." 

Konuşmaların ardından, inşaat mühendisi ve mimarlık adayı öğrenciler hep birlikte beyaz baretlerini takarak mesleğe ilk adımlarını attılar.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3202 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.