1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. Yumartalık'a yapılacak yeni marina turizme can verecek!
Yumartalık'a yapılacak yeni marina turizme can verecek!

Yumartalık'a yapılacak yeni marina turizme can verecek!

Yumartalık Belediyesi tarafından ilçeye sosyal, kültürel ve ekonomik kazanç sağlayacak bir "Marina" yapılacağı bildirildi.

A+A-

Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Başkanlığının kent merkezinde yapmış olduğu rekreasyon düzenlemelerine paralel olarak su sporlarının gelişme gösterdiğini ifade etti. Gelen talepler doğrultusunda Yumurtalık Belediyesi'nin "Marina" yapımıyla ilgili yatırım planı yapmasının önemli olduğunu ifade eden Karabulut, şunları kaydetti: 

"Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ilçe turizm hareketliliğinin yoğun olarak yaşanmasında ve turizm destinasyonları içerisinde yer alan yat turizmi bölgeye sosyal kültürel ve ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacak. Marinanın Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile ilçenin Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilmiş olmasının yanı sıra bölgenin M.Ö. 7.yüzyıla kadar uzanan Antik bir Kent olma özelliği taşıdığından 'Yat Limanı Turizmi'nin bölgeye yapılması önemli bir projedir."

Karabulut, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin Devlet Su İşleri Kampının batı yakasında yapılmasını planlandığı yat limanı için ÇED raporunun alınmasından sonra ihaleye çıkılacağını vurguladı.

Alt Yapı Genel Müdürlüğü tarafından 50 milyon liraya inşa edilecek proje, 2 yılda tamamlanacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3298 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.