1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yunanistan Başbakanı Çipras’tan Türkiye’ye övgü
Yunanistan Başbakanı Çipras’tan Türkiye’ye övgü

Yunanistan Başbakanı Çipras’tan Türkiye’ye övgü

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras mülteci sorunu için Türkiye’yi övdü, AB’yi ise eleştirdi.

A+A-

Çipras, Selanik’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin imzaladığı anlaşmayı büyük ölçüde uyguladığını, buna karşı AB’nin mültecileri kabul etmek ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre; Çipras “Türkiye'nin AB’ye, AB’nin de Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye büyük ölçüde anlaşmayı uyguladı. Adalara geçişler günde 4-5 bin kişiden, 50-60 kişiye düştü. Anlaşma, AB ülkelerinin Yunanistan’dan 33 bin mülteciyi alması öngörüyor. Bugüne kadar sadece 3 bin kişi aldılar. Avrupa bu süreci hızlandırmalıdır” dedi.

Türkiye-Rusya ilişkileri için “Bir soğuk, bir sıcak. Gelişmeleri izliyoruz. Komşularımızın iyi ilişkiler içinde olmalarını istiyoruz” diyen Çipras, Yunanistan'ın yaklaşık 330 milyar euro olan borç sorununun halledilmesi halinde kravat takacağına ilişkin açıklaması hatırlatıldığında, “Sanırım olumlu gelişmelerin yaşanması yakın. Düğünde kravat takmayayım diye evlenmedim. Ancak müjdeli bir gelişme olursa takacağım” cevabı verdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2315 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.