1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. Yunanistan teknelerimizi kurallara göre denetlemiyor
Yunanistan teknelerimizi kurallara göre denetlemiyor

Yunanistan teknelerimizi kurallara göre denetlemiyor

İMEAK DTO İzmir Şubesi ekim ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Öztürk Bakanlığın Yunanistan limanlarına ticari gemilerin çıkışına izin vermemesine ilişkin, ‘’Bu konuda devletimizin almış olduğu tedbir kararı çok doğruydu" dedi.

A+A-

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Yunanistan limanlarına ticari gemilerin çıkışına izin vermemesine ilişkin, "Türkiye'yi gri listeye oradan da siyah listeye düşürmek istiyorlardı. Bu konuda devletimizin almış olduğu tedbir kararı çok doğruydu." dedi.

Şubenin ekim ayı meclis toplantısında konuşan Öztürk, 12 Ekim'de taraflarının anlaşması üzerine Yunanistan'a Türk bayraklı yolcu gemileri ve feribotların seferlerinin devam edeceğini, ancak ticari yatların yasağının hala sürdüğünü belirtti.

Yunanistan'ın Türk bayrağı taşıyan tekneleri kurallara göre denetlemediğini ileri süren Öztürk, kriz öncesi iki ülke arasındaki olumlu görüşmelere rağmen, Yunanistan'ın anlamsız bir şekilde tekneleri alıkoyma çabasının bulunduğunu ifade etti.

Kriz süresince DTO üyesi yolcu gemileri ve feribotların, seferleri yapan firmaların sabırla süreci beklediklerini belirten Öztürk, "Kredi borcu olmasına rağmen önemli olan devletimizin prestiji diye sabırla bekleyen üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizim üyelerimiz için riskli bir kara olmasına rağmen biz her zaman devletimizin arkasında olduk. Devletimiz olmazsa turizmin, para kazanmanın hiç bir anlamı yok. Türkiye'yi gri listeye oradan da siyah listeye düşürmek istiyorlardı. Bu konuda devletimizin almış olduğu tedbir kararı çok doğruydu." diye konuştu.

Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Atina'da Yunanistan Denizcilik Bakanı Panagiotis Kouroumplis ile yaptığı görüşme sonrası bu çabalarının azaldığını kaydetti.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın (EGEV) düzenlediği Ege Ekonomik Forum'un hem İzmir hem de ekonomi dünyası için çok faydalı olduğunu anlatan Öztürk, her yıl yapılması durumunda Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi olarak EGEV'e destek olacaklarını söyledi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan da Ege Ekonomik Forum'un da Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği mesajlarını ekonomi dünyası için moral verdiğini, ileriye daha kuvvetli bakılması gerektiğini vurguladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 9581 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.