1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Yunanistan "Türkiye"nin kapasitesini yakalayamaz
Yunanistan "Türkiye"nin kapasitesini yakalayamaz

Yunanistan "Türkiye"nin kapasitesini yakalayamaz

TK Tuzla Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Levent Zorer ve GİSBİR Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Özek tarafından basın mensupları tersane hakkında ve faaliyetleri konusunda bilgilendirildi.

A+A-

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı öncesinde Türk tersaneleri dev yatırım ve projelerini basınla paylaştı. 

İstanbul’un Tuzla ilçesinde 2007 yılından bu yana Kıran Holding bünyesinde havuzlama, gemi ve deniz platformları bakım-onarım/conversion faaliyetlerinigösteren TK Tuzla Tersanesi’nin, gelişmiş imkanlarıyla sektörde önemli bir konuma sahip olduğu vurgulandı.

Dünyanın en büyük 3. betonarme yüzer havuzuna sahip TK Tuzla Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Levent Zorer, 350 metre uzunluğunda, 65 metre genişliğinde yüzer betonarme havuzları ile Avrupa’nın en büyüğü olduklarının altını çizdi. Sektörde en eski şirketlerinden olmaları sebebi ile dünyanın ünlü armatörlerinin yanı sıra Rusya devlet filosu gibi müşterileri olduğunu vurgulayan Zorer, yanı başımızda bulunan ve aynı sektörde iş gören Yunanistan’ın Türkiye’nin kapasitesini yakalayamayacağını belirtti.

tk_tuzla_tersanesi_1.jpg

Tersane gezisinin ev sahiplerinden GİSBİR Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Özek ise sektörün 2008’de başlayan denizcilik krizi ile aslında atağa geçtiğini bunu da savunma sanayi ile yaptıklarını vurguladı. Türkiye’de sektörün en kuvvetli olduğu noktanın savunma sanayi olduğunu söyleyen Özek, “Kriz zamanında bizler için savunma sanayi can suyu oldu. Bu sayede mühendislik ve AR – GE çalışmalarımız arttı. Yine inşanın yanında bakım ve onarımda da şu an en iyi yerdeyiz.” diyerek hedeflerinin Türk savunma sanayi için yaptıkları inşa işini yurt dışına pazarlamak olduğunu dile getirdi.

tk_tuzla_tersanesi_3.jpg

Kalite olarak Avrupa’da birinci sırada olduğumuzu da kaydeden Özek, Türkiye’nin bölgeyi domine ettiğini bunun en önemli nedeninin ise Türkiye’de bulunan işçi sağlığı ve iş güvenliği, finansal ve çevre kriterlerinin en üst uygun düzeyde olmasının etken olduğunu açıkladı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7758 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.