1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Yunanistan’ı panikleten tatbikat
Yunanistan’ı panikleten tatbikat

Yunanistan’ı panikleten tatbikat

Türkiye’nin cumartesi gecesi Ege’de sualtı cihazı yerleştirme tatbikatı, Yunan yetkilileri paniğe soktu. Haber siteleri, “Yoksa Ankara, Ege Adaları’nı kuşatmaya mı başlıyor” sorusunu sordu.

A+A-

Ege Bölgesi’nde Denizkurdu 2017 tatbikatı çerçevesinde sualtı araştırmaları için bulunan Türk gemilerimiz Yunanistan’a korku saldı. Yunan haber sitesi Mignatiou ile birlikte ülkede yayımlanan bazı gazeteler, Türkiye'nin Ege bölgesinde sualtı tatbikatı yapmasını ve uyarı cihazları yerleştirmesini Ege Adaları’nı ‘kuşatma başlangıcı’ olarak servis etti.

GECE ŞAŞKINLIĞI

Haberde, Midilli ve Sakız adalarına yakın bir bölgeye sualtı cihazı yerleştirme tatbikatının gece olması da şaşırtıcı olarak vurgulandı. Türkiye'nin, NAVTEX (yayın istasyonlarından gemilere/teknelere aciliyet, emniyet, meteoroloji ve çeşitli uyarıların aktarılmasını sağlayan ve uyarıları yazılı olarak verebilen bir sistem) yayınlayarak Ege'nin büyük bir alanını da bağladığı iddia edildi. Semadirek, Limni, İskiri ve Bozbaba adaları çevresinde tatbikatların da devam ettiği vurgulanarak, Yunan hükümetinin bu kışkırtmalara gerekli cevabı vermesi istendi.

ÇIKARMA YAPMIŞTI

Geçtiğimiz mayıs ayında, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de “Denizkurdu-2017 Tatbikatı” yapılmıştı. Tatbikatta, SAT komandoları hem sualtı ve hem de su üstünden Yılancık Adası'na çıkarma yapmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 4328 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.