1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yürütmeyi durdurma kararı çıktı
Yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Kuşadası Limanı'nın yıkımı için ikinci kez 'Yürütmeyi Durdurma' kararı çıktı.

A+A-

Aydın'ın Kuşadası Limanı'nın yıkımı ile ilgili olarak Aydın İdare Mahkemesi bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Geçtiğimiz hafta Kuşadası Limanı için Bayındırlık Bakanlığı onayıyla yapılan imar planının Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edilmesi ve karara dayanak gösteren Kuşadası Belediyesi'nin liman içerisindeki çarşının yapı ruhsatı ile yapı kullanma izin belgelerini iptal etmesi üzerine Ege Ports şirketinin Aydın İdare Mahkemesi'ne başvurusuyla alınan yürütmeyi durdurma kararı, belediyenin itirazı üzerine kaldırılmış ve yankı uyandıran kararı Ege Liman İşletmeleri A.Ş isimli şirkete tebliğ eden Kuşadası Belediyesi, ayrıca yapı tatil zaptı tutarak kararın uygulanması için şirkete 1 hafta süre vermişti.

Ancak Kuşadası Limanı'nın 30 yıl süre ile işletme devrini 7 Temmuz 2003 tarihinde Özelleştirme İdaresi'nden alarak işletmeye başlayan Ege Liman İşletmeleri A.Ş'nin başvurusu üzerine Aydın İdare Mahkemesi, Kuşadası Belediyesi'nin yıkım kararına ilişkin bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ege Liman İşletmeleri A.Ş'den yapılan açıklamada, "Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Liman İmar Planı'na ilişkin yargı süreci devam ederken liman sahası içerisinde bulunan tüm üst yapılara ilişkin olarak 18.06.2010 tarihinde yapı tatil zaptı düzenledi. Anılan idari işlemin iptaline ilişkin olarak da şirketimiz tarafından yürütmeyi durdurma talepli olarak Aydın İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. Yürütmeyi durdurma talebimizi ivedilikle görüşen Aydın İdare Mahkemesi, anılan idari işleme ilişkin olarak da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Turizm sezonun tam ortasında tutulan yapı tatil zaptı çerçevesinde sadece liman içindeki alışveriş merkezinin mühürleneceği yönünde açıklama yapan Kuşadası Belediyesi, aslında Kuşadası Liman sahasında bulunan yolcu terminali dahil tüm yapıları kapsayan bir işlem yapmıştı.

Bu kararın uygulanması halinde ise yılda 700 bin turistin giriş yaptığı Türkiye'nin en büyük deniz hudut kapısı olan Kuşadası Limanı'nın faaliyeti ve bölge ekonomisi sekteye uğrayacaktı. Kuşadası ve yakın bölgesinin ekonomik olarak zarar görecek olması sebebi ile işletmemiz anında Aydın İdare Mahkemesi'ne kararın iptali için başvurmuş ve Aydın İdare Mahkeme Heyeti bir kez daha belediyenin yıkım kararını durdurmuştur." denildi.

Haberler

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.