1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Zeycan Ana denizle buluştu
Zeycan Ana denizle buluştu

Zeycan Ana denizle buluştu

Marmara Tersanesi’ne ait inşası tamamlanan Zeycan Ana isimli 8500 DWT genel kargo gemisi dün (27 Mayıs) saat 11:00’da törensiz olarak denize indirildi.

A+A-

Marmara Tersanesi’ne ait inşası tamamlanan Zeycan Ana isimli 8500 DWT genel kargo gemisi dün (27 Mayıs) saat 11:00’da törensiz olarak denize indirildi.

BV klaslı Türk bayraklı olan Zeycan Ana’nın boyu 122.20 metre, eni ise 16,40 metre olup, maliyetinin yaklaşık 13 milyon USD olarak açıklandı.

Zeycan Ana’nın ardından gerçekleştirilecek projeler ise, yetkililer tarafından şöyle açıklandı: 1adet 6400 DWT’luk kimyasal tanker, 2 adet 8500 DWT’luk kimyasal tanker, 2 adet 12500 DWT’luk kimyasal tanker, 2 adet 8500 DWT’luk genel kargo, 6 adet 5000 DWT’luk özel amaçlı genel kargo.

 

 

 

 

Marmara Tersanesi

2003 yılından itibaren Marmara Tersanesi (1962) ile birlikte çalışan Yıldırım Holding A.Ş. 2007 yılında denizcilik sektöründe almış olduğu yatırım planları doğrultusunda tersaneyi bünyesine katmıştır. Tersane profesyonel kadrosu ile İstanbul’a 80 km mesafede İzmit Körfezi’nde, Körfez (Yarımca) ilçesinde faaliyet göstermektedir.

Konteyner gemi, Kuru kargo gemi, Tanker, Tug boat (Römork), Mavna (Barge), Pressure vessels tasarımlarının ve üretimlerinin yapıldığı tersanede dizayn ve imalat resimleri uzman kadromuz tarafından tasarlanmaktadır. Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) programları, eldeki dizaynların geliştirilmesi, değiştirilmesi veya güncelleştirilmesi ve komple yeni dizayn üretilmesi yoluyla pazarın ihtiyaçlarının karşılamasında kullanılmaktadır.

Dizayn, planlama, satın alma ve üretim bölümleri ürünlerimizin belirlemiş olduğumuz kalite standartlarına ulaşabilmesi için yakın bir işbirliği içinde çalışmaktadır. Ekibimiz amacına uygun, müşteri istekleri ve gemi taşımacılık sektöründeki gelişmeler doğrultusunda etkin tasarımın müşteri memnuniyetinin birincil koşulu olduğunu benimsemiştir. Üretimde olabilecek aksaklıkları minimuma indirmek için tasarım mühendislerimiz öncelikle elektronik ortamda tasarım yapmaktadır. Dizayndan teslime kadar olan her adım sistematik olarak Kalite Kontrol elemanlarınca takip edilmekte ve gerekli önlemler hata oluşmadan önce alınmaktadır.

Tersanemiz, Uluslararası Klas Kuruluşlarının onayladığı projeler ile yine Klas Kuruluşlarının nezaretinde gemiler inşa etmiş ve bayrak ülkelerinin milli kurallarını uygulama yönünde de tecrübe sahibi olmuştur. Bütün bunların sonucu Marmara Tersanesi yüksek standartlı gemileri, mümkün olan en kısa zamanda teslim edebilme imkanına kavuşmuştur.

 

Virahaber

Bu haber toplam 3818 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.