1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Zirve’nin sürpriz “ziyaretçisi”
Zirve’nin sürpriz “ziyaretçisi”

Zirve’nin sürpriz “ziyaretçisi”

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) devam ederken, Çırağan Sarayı’nın dışında boğazın ortasına demirlemiş lüks bir gemi kulislerde merak uyandırdı.

A+A-

İstanbul’da gerçekleştirilen ve ana gündem maddesi Gazze’ye dönüşen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) devam ederken, Çırağan Sarayı’nın dışında boğazın ortasına demirlemiş lüks bir gemi kulislerde merak uyandırdı.

İngiliz bayraklı geminin kime ait olduğu gazeteciler arasında uzun süre tartışma konusu olurken, boğaz trafiğinin rahat bir şekilde sağlanabilmesi için devasa yatın sık sık yeri ve yönü değiştirildi.  

Sonunda, “Ecstasea” isimli geminin İngiliz Chelsea kulübünün de sahibi olan Rus oligark Roman Abramoviç’e ait olduğu anlaşıldı.

 

Abramoviç’in 86 metre uzunluğundaki lüks yatını zaman zaman başka Rus yetkililere tahsis ettiği biliniyor. Bu yüzden Abramoviç’in yatını Çırağan Sarayı’ndaki zirveye katılması planlanan Rus enerji yetkililerine tahsis etmiş olabileceği konuşuluyor.

Zirveye ayrıca Rusya Başbakanı Vladimir Putin başkanlığında kalabalık bir Rus heyetinin katılması planlanıyor.

Ancak Abramoviç’in bizzat kendisinin mi İstanbul’da olduğu, yoksa “Ecstaser” isimli yatını bir başkasına mı tahsis ettiği konusu henüz netlik kazanmadı.

 

 

 

 

 

Hürriyet

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.