1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. İşadamlarından 'Trabzon Limanı Kaldırılsın' önerisi
İşadamlarından 'Trabzon Limanı Kaldırılsın' önerisi

İşadamlarından 'Trabzon Limanı Kaldırılsın' önerisi

TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun “Trabzon limanı şehrin ortasında sıkışmış bir durumda. Artık bu liman şehrimize yakışmıyor. Sözleşme bitiş süresinden itibaren o bölgeden liman kaldırılarak ilçelere gönderilmesi gerekmektedir’’ dedi.

A+A-

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Rıdvan Olgun beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek yeni dönem başkanlığını kutladılar ve projeleri konuştular.

Ziyarette konuşan Başkan Olgun piyasalardaki sorun hakkında şu ifadeleri kullandı: “Piyasaların içinde bulunduğu derin krizi iktidar partilerinin yatırımı arttırıcı destekleriyle aşılması gerekmektedir. Önümüzde bir Çin ekonomisi örneği bulunmaktadır. Bu ekonominin iyi yönleri değerlendirilip alınarak iş insanlarımız bu yönde teşvik edilmelidir. Sanayi kalkınmaya hızla öncelik tanınmalı. Yatırımcılara bedelsiz arsa, fabrika binaları kurulumu için uzun vadeli krediler ve hibeler sağlanmalıdır. İhraç yapan firmalara dünya pazarında rekabet edebilme adına ÖTV, KDV, kurumlar, gelir, ücret stopajı ve SGK primlerinden muafiyet tanınmalıdır. Bu şekilde desteklenen sanayici ve girişimci iş adamlarımız cari açığı kapatarak ülkemize döviz girdisi sağlayarak dış finans kurumlarına bağımlılığımızı ortadan kaldırmış olacaktır. Yani Çin ekonomisinden de gördüğümüz döviz fazlası bir yapıya sahip olacaktır.”

 EĞİTİM VADİSİNİ KURMAK İSTİYORUZ

TSGİAD olarak projelerini anlatan Başkan Olgun, “TSGİAD olarak en önem verdiğimiz projelerden bir tanesi de Eğitim Vadisi projesi. Trabzon’da mevcut 61 okulun yaklaşık yüzde 90’ı aslında standartlara uygun olarak eğitime elverişli bir ortamda verilmiyor. Bu proje ile yeterli bir arazi üzerine Eğitim Vadisi kurarak; öğrencilerimizin, daha sessiz, daha doğayla iç içe, fiziki ve çevresel olarak standartlara uygun ve daha rahat eğitim alabilecekleri bir ortam oluşturmayı planlıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz şehir içeresindeki yoğunluktan çıkarak daha kaliteli bir eğitim düzeyine ulaşacaktır. Bunun için de çalışmalarımızı başlatmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

LİMAN MERKEZDEN KALDIRILMALIDIR

Trabzon Limanı hakkında da vurgu yapan Başkan Olgun, “Trabzon limanı şehrin ortasında sıkışmış bir durumda. Artık bu liman şehrimize yakışmıyor. Sözleşme bitiş süresinden itibaren o bölgeden liman kaldırılarak ilçelere gönderilmesi gerekmektedir. Çömlekçi dönüşüm ve sahiliyle birlikte yeni yaşam alanı haline gelmelidir. Bu fikrimiz birçok kesim tarafından da destek görmektedir. Bu proje için şehrimizin yöneticilerinin de adım atmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

DENİZ ÜSSÜ İÇİN SİYASİLER DEVREYE GİRMELİDİR

TSGİAD olarak bölgeye askeri üs getirmek için de yıllarca uğraştıklarını belirten Başkan Olgun, “Bu projemiz şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli. Bölgeye Deniz Üssü ve Er Eğitim Alayı kurulması için adımlar attık. Genel Kurmay bazında Trabzon’da acemi birlik kurulması için görüşmelerde bulunduk. Akabinde batı ilçelerinde liman çalışmalarının alt yapıları oluşturuldu. Ekipler gelip incelediler. Bir askeri liman üstü kurulması proje açısından tamamlanmış ve gelecek için hazır konuma getirdik. Ama bu aşamadan sonra net bir adım atılamadı. Bu konuda da şehrimizin siyasetçileri elini taşın altına koymalı ve şehre bu projeyi kazandırmalıyız” dedi.

tsgiad_baskani_olgun.jpg

Kaynak: 61 saat

Vira Haber

Bu haber toplam 7995 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.