1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Bilinçsiz Avlanan Balıkçılar Balık Fiyatlarını Artırdı
Bilinçsiz Avlanan Balıkçılar Balık Fiyatlarını Artırdı

Bilinçsiz Avlanan Balıkçılar Balık Fiyatlarını Artırdı

Balıkesir’de av sezonunun kapanmasına sayılı günler kala balıkçılar balık mevsimini değerlendirdi. Bilinçsiz avlanmadan dert yanan balıkçılar, 'böyle giderse yolun sonuna geliyoruz' dedi.

A+A-

Balıkesir’in Çardaklı mevkiinde, tek geçimleri balıkçılık olan esnaf, bilinçsiz avlanmadan dert yandı. Bu yıl balık sezonunun kötü geçtiğini söyleyen usta balıkçılar, bilinçsiz avlanmanın balıkçılığın sonunu getirdiğini vurguladı.

TROLLE AVLANMA BALIKÇILIĞIN SONUNU GETİREBİLİR

Özellikle trolle balık avlanmaya devam edildiği ve bunun denizlerin kökünü kurutacağını belirten balıkçılar, böyle giderse trolle avlanmalar yüzünden balıkçılığın bitme noktasına gelebileceğini söyledi.

Sındırgılı Balıkçı Mehmet Uzun, “Balık sezonu bu sene durgundu. Bilinçsiz avlanmadan dolayı bu sene denizlerde balık yok. Mesela balık sezonunun başında bu sene balık çok olacak dediler ama bu sene balık yok.

Bu sene balık az çıktı. O da bilinçsiz avlanmadan kaynaklandı. Küçük balıkları tutarsan ne olur, balığın nesli tükeniyor. Zaten balık olmadığı için de fiyatlar çok pahalı. Geçen sene balık çoktu, ucuzdu ama bu sene balık yok. Bu sene balık fiyatları pahalı olduğu için millet de balık almıyor.” diye konuştu.

balikcilik.jpg

YOLUN SONUNA GELDİK

Balıkçıda çalışan Veli Aşık bilinçsiz avlanmayı şöyle vurguladı:

“Balıkesir sezonu çok bozuk geçiyor. Gemiciler, balığı yakalayanlar çok ufak yakalıyor. Bu da yolun sonu geldi demek. Mesela şu anda sardalyenin mevsimi değil, yağlı olduğu zaman değil, tava zamanı. Zaten şu anda sardalye havyara girmiş durumda.

Aslında bunu yakalamayacaklar bu balık bir daha ki sezonda binlerce balık olacak. Ama bizim insanlarımız acımasız, önüne geleni yakalıyorlar. Ondan sonra müşterilerimiz ‘balığın karnı patlamış, bu balık bayat' diyerek alışveriş yapmıyorlar.

Havyar olduğu için balığın karnı patlıyor ama bunu anlatamıyorsunuz ki. Halbuki taze, canlı balık geliyor ama insanlara bunu anlatamıyoruz. Denizlerde balık avına trollerle çıkılıyor, denizin dibinde ne varsa kazıyıp gidiyorlar. Denizlerimizde balık kalmadı. Böyle giderse seneye çok kötü olacak balığın büyüğünü, küçüğünü yakalıyorlar. Bu da balığın sonu geldi demek, bir şey kalmadı” ifadelerini kullandı.

balikcilik1.jpg

BALIK AZ, FİYATLAR YÜKSEK

Çardaklı mevkiinde balıkçıların tezgahlarında sardalyanın kilosu 15, hamsinin ve istavritin kilosu 25, çipura ve levreğin kilosu ise 40 liradan satılıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 16562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.