10. yılımızı kutladık, teşekkürler!

Denizcilik sektörünün önde gelen yayın kuruluşu Vira Deniz Kültürü ve Haber-Yorum Dergisi, 10.yaşını Beşiktaş Deniz Müzesi’nde dün gece gerçekleştirilen davetle Vira’nın 10 yıl boyunca yanında olan deniz sevdalılarıyla beraber kutladı.

Denizcilik sektörünün önde gelen yayın kuruluşu Vira Deniz Kültürü ve Haber-Yorum Dergisi, 10.yaşını Beşiktaş Deniz Müzesi’nde dün gece gerçekleştirilen davetle Vira’nın  10 yıl boyunca yanında olan deniz sevdalılarıyla beraber kutladı.

Dün gece gerçekleşen davete, denizcilik sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri, bürokratlar, sanatçılar, Türk basının önemli kalemleri, maviye gönül vermiş deniz sevdalıları yoğun ilgi gösterdi. 10 yıllık serüvenimiz boyunca Vira gemisini doğru  sulardan ayırmamaya özen gösteren kaptanımız ve genel yayın yönetmenimiz Hakkı Şen “Bundan 10 yıl önce “Vira Bismillah” diye yola çıktığımız zaman uçsuz bucaksız mavi düşlerimiz vardı. Vira’nın hedefi açıktı. Biz; “Sicili beyaz, denizi mavi, güvenliği tam denizcilik sektörü” sloganı ile çıktık yola. Bugün dönüp geriye baktığımızda büyük işler başarılmış olduğunu görmek bizi sevindiriyor. Vira; misyonu, vizyonu ve hedefi olan bir dergi oldu hep.” dedi.

“VİRA, SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ”

Türkiye’de büyük bir eksiklik olan deniz kültürü bilinci yaratma amacında olduklarını belirten Hakkı Şen, konuşmasının devamında “Biz sadece dergi çıkaralım diye çıkmadık yola sevgili dostlar. Öncelikle Vira Dergisi, bir sosyal sorumluluk projesiydi. Biz yola neden çıktık biliyor musunuz? Çünkü balığa derya kuzusu diyen, denize düşen yılana sarılır hata sözünü tekrarlayan, karpuz kabuğu denize düşmeden ayağını denize sokmayan, her yıl onlarca insanımızın derelerde, denizlerde boğulduğu bir ülkede deniz kültüründen bahsetmek neredeyse imkansızdı. İşte biz yola bu yüzden çıktık.” ifadelerine yer verdi.

“SONSUZ TEŞEKKÜRLER”

Vira’nın geride kalan 10 yıllık serüveni boyunca emeği geçen herkese teşekkür eden Hakkı Şen konuşmasını“Bugün 10. yılımızı burada bu kadar deniz dostu ile birlikte kutluyorsak, dönüp baktığımızda hep birlikte güzel şeyler başarmışız demektir. Burada teşekkür etmem gereken çok özel insanlar var… Aslında bu geceyi hazırlamaya rahmetli Savaş Ay’la başlamıştık. Ama onu uçsuz bucaksız maviliklere uğurladık… Kendisini bir kez daha saygıyla anıyorum.Bizim bir hazırlık komitemiz var. Ben bu komiteye uykusuz bıraktıklarım komitesi de diyorum. Öncelikle kaptanımız olan neredeyse gece gündüz arayıp, fikir danıştığımız, belki de bizden çok çalışan bir isim vardı. Erol Ağabeyimiz, Sevgili Erol Yücel her zaman yanımızda oldu. Uykusuz bıraktığımız diğer isimler ise şöyle: Celal Toprak, Yalçın Doğan, Mustafa Yılmaz, Deniz Eraydın, Ogün Yıldız, Cezmi Ersöz, Meliha Okur, Recep Canpolat, Kerem Kiper, Gökhan Karakaş. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık…Yayıncılık ekip işidir sevgili dostlar. Vira’da bugüne kadar emeği geçen, çarkçısına, çımacısına, kamarotuna, kısacası Vira Gemisi’ni sağ salim güvenilir bir limana ulaştırdıkları için 10 sene boyunca bizimle çalışmış bütün Vira tayfasına teşekkür ediyorum. Denizcinin amentüsünde dayanışma vardır. Denizci denizcinin can dostudur, en zor zamanda bile mutlaka bir çare bulur denizciler. Ve denizde hiç bir şey kesintiye uğramadan devam eder. Denizleriniz sakin, yelkenleriniz dolu, yüreğiniz fırtınalı olsun.İyi ki geldiniz dostlar.Rast gele, rast gide.” şeklinde sonlandırdı.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Oltalar Birincilik İçin Denize Atıldı
Su Ürünleri Av Yasakları Kontrolü Sürüyor
Kadıköy’de Kanoya Çarpan Deniz Taksi Kaptanı Adli Kontrolle Serbest
18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği Düzenlendi
Yargıdan İzmit Körfezi'nin Temizliğine Devam Kararı