15 ton hamsi karaya vurdu!

Rize'nin Gündoğdu Beldesi Limanı'nda yan yatan balıkçı teknesinin ağlarında bulunan 15 tona yakın hamsi, denize saçıldı. Olay, Rize'nin Gündoğdu Beldesi Limanı'nda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Sultan Topal isimli balıkçı, teknesiyle Gündoğdu açıklarında avlandı. 'Eskibaba' adlı teknesi arıza yapan kaptan, serili ağlarla limana girmek istedi. Limanın girişinde ağlar zemine takılınca, tekne yan yattı.
 

Ağlarda bulunan 15 tona yakın hamsi ise karaya vurdu. Yan yatan teknenin düzeltilmesi için yardıma çağrılan küçük bir motorlu tekne de karaya oturdu. Motorlu tekne diğer teknelerin yardımı ile kurtarıldı. Balıkçı teknesine ise müdahale edilemedi.
 

Görgü şahitleri, yan yatan teknenin kurtarma çalışmalarının yetersizliğinden, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Teknenin yan yattığı sırada teknede 14 mürettebat bulunduğu, filikalar ile karaya çıkmayı başardıkları öğrenildi.

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Bandırmalı Balıkçı Bozcaada Açıklarında 15 Kiloluk Kalamar Yakaladı
Marmara'da Orkinos Hareketliliği Arttı, Uzmanlar Küçük Balıklara İşaret Etti
Baraj Gölündeki İki Dev Yayın Balığı Oltaya Takıldı
Kastamonu'da Palamut Bolluğu: Tanesi 75 TL'ye Satılıyor
Prof. Dr. Mustafa Sarı, Su Ürünleri Tebliğlerindeki Değişiklikleri Değerlendirdi