16 yaşındaki denizci sağ bulundu

Yelkenli tekneyle tek başına dünya turuna çıkan ve Hint Okyanusu'nda S.O.S sinyali göndererek yardım isteyen 16 yaşındaki Amerikalı genç kız sağ salim bulundu.

Avusralya'nın ABC kanalının haberine göre, genç denizcinin babası Laurence Sunderland, kızının iyi ve yelkenlisinde olduğunu belirtti ve "Bu harika bir haber" dedi.

Tek başına, 12 metre uzunluğundaki "Wild eyes" adlı yelkenlisiyle dünya turuna çıkan Abby Sunderland'in Hint Okyanusu'nda yardım talep istemesinin ardından bölgede havadan ve denizden yoğun bir arama başlatılmıştı.

Ocak ayında Kaliforniya'dan yola çıkan genç denizcinin güzergahı, özellikle Hint Okyanusu geçişinin güney yarıkürede kışa denk gelmesinden ötürü Amerikalı denizcilik otoritelerince eleştirilmişti.

Abby'nin ağabeyi Zac Sunderland de geçen yıl 16 yaşındayken tek başına ve yardımsız dünyayı 8 ayda turlamayı başarmıştı.,

 

AA

GÜNCEL Haberleri

Denizci Öğrenciler Derneği, Moda Deniz Kulübü’nde "Denizcilikte Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik" Söyleşisini Gerçekleşti
“Önüm Arkam Deniz, Sağım Solum Gemi” Resim Yarışması Düzenleniyor
Acı Kaybımız: Mukaddes Kalkavan Hayatını Kaybetti
İran ile Rusya'nın Ortak Deniz Tatbikatı Sona Erdi
Rize’de Dev Dalgalar Karadeniz Sahil Yolu'na Ulaştı