18 Mart için Çanakkale'yi selamlayacaklar

Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenleri kapsamında Deniz Kuvvetleri 15 gemi, 2 denizaltı, 3 deniz karakol uçağı ve 9 helikopter ile tören geçişi gerçekleştirecek.

Tüm gemiler Nara açıklarında tören geçişi için Sancak Gemisi TCG Salihreis Fırkateyni önderliğinde nizama girerek hazırlıklarını tamamladı. Yaklaşık 1 buçuk saat sürecek tören geçişinde donanma gemileri Çanakkale’yi selamlayacak.

Daha sonra 15.15’te donanmaya bağlı Birinci Muhrip Filotillası, İkinci Hücümbot Filotillası, Birinci Arama Filotillası gemileri ve Deniz Hava Komutanlığı bünyesindeki 3 uçak ve 9 helikopter tören geçişi gerçekleştirilecek.

Ayrıca Deniz Kurmay Yarbay Arif Çırtlık komutasındaki Sancak Gemisi TCG Salihreis Fırkateyni 21 pare top atışı gerçekleştirecek. Tören geçişinin komutanlığını ise Tören ve Harp Filosu Komutanı Tümamiral Ahmet İskender Yıldırım yapacak.

ViraHaber.com

GÜNCEL Haberleri

KTÜ’de Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Deniz Ticaretine Etkileri Ele Alınacak
Yalova'dan 10 Ayda 915 Milyon Dolarlık İhracat
Karadeniz'de Dron Saldırısında Vurulan Dev Gemi İstanbul Boğazı'ndan Geçirildi
Yunanistan’dan İsrail’e Gidecek Yolcu Gemisine Bomba İhbarı
28 Kişinin Hayatını Kaybettiği Filo Jet Faciasında Ailelerden Suç Duyurusu