2,5 yılın En Düşük Seviyesine İndi! Çin'in Konteyner Nakliye Endeksi Rakamları

Çin'in Konteyner Nakliye Endeksi (CCFI), 2,5 yılın ardından ilk kez bin puan seviyesinin altına indi.

Çin'in Konteyner Nakliye Endeksi (CCFI), 2,5 yılın ardından ilk kez bin puan seviyesinin altına indi.

Shanghai Nakliye Borsası tarafından hesaplanan verilerine göre, endeks yüzde 2,8 düşüşle 992,50 puana gerilerken bir önceki hafta endeks yüzde 3,5 aşağı geldiğini görmüştük.

Bu şekilde endeks 21 Eylül 2020 tarihinde gördüğü 995,44 puanın ardından ilk kez bin puan seviyesinin altına geldi.

Artışın pik yaptığı nokta yüzde 6,2 ile güneydoğu hattında, en fazla düşüş yüzde 11,6 ile Avustralya/Yeni Zelanda hattında yaşandı.

CCFI, 22 uluslararası taşımacılık şirketinden aldığı veriler ile Çinli konteyner limanlarının 14 farklı rota için spot ve sözleşmeli navlun ücretlerini izliyor.

GÜNCEL Haberleri

Sapanca Gölü'nde Bizans'a Açılan Kapı: Kalıntılar, Stratejik Bir Yapının Parçası Olabilir
Celestyal’den Arap Körfezi’nde global tanıtım gezisi
Tekirdağ'da Deniz 20 Metre Çekildi, Sahil Havadan Görüntülendi
Haliç'ten Olta Kurşunları Çıkarıldı
İTÜ Senatosu’ndan Denizciliğe Fahri Doktora Kararı