3. hızlı devriye botunu yolda

Cochin Tersanesi, Hindistan Sahil Güvenlik için inşaa edeceği 3. hızlı devriye botunun yapımına başladı.

Cochin Tersanesi ikinci bot olan “Abhinav”ın yapımının bitmek üzere olduğunu açıkladı. 120 ton ağırlığında inşaa edilen hızlı devriye botlarının anlaşması 10+10 olmak üzere 2010 da imzalanmıştı.

Sonuncusu 2017’de teslim edilecek olan botlar ABS ve IRS sörveyleriyle denetleniyor. 50 metre uzunluğunda 7,6 metre genişliğinde 4,65 metre yüksekliğinde olan hızlı devriye botlarının su jeti sistemiyle 33 mil hız yapması planlanmakta.

Hindistan, hızlı devriye botlarını ekonomik bölgesindeki kaçak balıkçılık, petrol kaçakçılığı, korsancılığa karşı ve SAR operastonlarında kullanmak üzere yaptırdığını açıkladı.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

İMEAK DTO Aliağa’da Yılın İlk Meclis Toplantısı Gerçekleşti
IMO Sözleşmelerinde Önemli Değişiklikler Yürürlüğe Girdi
30 Yıllık Tecrübe Genç Denizcilerle Buluşuyor: Mentörüm İDO Başladı
Marmaris’te Fırtına Etkisini Göstermeye Devam Ediyor
İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran’dan Sri Lanka Büyükelçisi’ne Ziyaret