300 yolcu taşıyan feribot karaya oturdu

 Avrupa'nın göçmen krizi karşısındaki çaresizliğinin sembollerinden biri olan Calais'de bir feribot şiddetli rüzgâr sırasında karaya oturdu.

Fransa'nın Calais kentinde en az 300 kişiyi taşıyan feribot karaya oturdu.. Avrupa'nın göçmen krizi karşısındaki çaresizliğinin sembollerinden biri olan Calais'de bir feribot şiddetli rüzgâr sırasında karaya oturdu.

Fransa'nın liman kentindeki feribotta en az 300 kişinin olduğu belirtildi. Daha sonra sahibi olan şirket, feribotta 200 kişinin bulunduğu ve kimsenin yaralanmadığı duyurdu.

Liman kenti Calais, İngiltere ile Fransa arasında karayolu bağlantısı sağlayan Manş Tüneli'nin girişinde bulunan ve aylardır mültecilerin çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştıkları bir alandı. Ancak geçen sene önce tahliye edildi, sonra da İngiltere duvar örerek sığınmacıların geçişini engelledi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi’nin En Büyük Mercan Ormanı
14. TAYK – Eker Olympos Regatta için geri sayım başladı
Rotamız TEKNOFEST Mavi Vatan
Net Kârını Yüzde 38 Artışla 46.5 Milyon Dolar’a Yükseltti
15. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda Başvuru Süresi 4 Eylül'e Uzatıldı