5 günde 3 balina köpekbalığı yakalandı

Endonezya’nın Batı Cava adasında bulunan ülkenin en büyük ikinci şehri Surabaya’da, balıkçılar son 5 günde üçüncü balina köpekbalığını yakaladı.

Asya ülkelerinde aşırı avlanma tehdidi altında olan köpekbalıkları, yüzgeç ve etleri için balıkçıların ağına takılmaya devam ediyor. Ağa takılan balıklardan bir tanesi, Endonezya’da yakalanan dev bir balina köpekbalığı oldu.

Endonezya’nın Batı Cava adasında bulunan ülkenin en büyük ikinci şehri Surabaya’da, balıkçılar son 5 günde üçüncü balina köpekbalığını yakaladı. Surabaya’da kıyıya çekilen dev balık, satıldıktan sonra kesilmek üzere sahibine yollandı.

Alina köpekbalıkları, Uluslararası Doğayı Koruma Derneği (IUCN) tarafından nesli tükenme tehdidi altındaki canlılar arasında gösteriliyor. Bazı ülkelerde avlanması yasaklanmış olsa da, balığın Asya ülkelerinde kaçak avlanmasına devam ediliyor.

Köpekbalıklarının yüzgeçlerinden yapılan çorba, Asya ülkelerinde ana yemeklerden biri haline gelmiş durumda. Çevreciler, her yıl en az 100 milyon köpekbalığının avlandığını tahmin ediyor.


 

virahaber.com

BALIKÇILIK Haberleri

Çanakkale'de 525 Kilo Balığa El Konuldu
İstanbul’da 2 Ton 350 Kilogram Kaçak Midye Ele Geçirildi
Samsun’da 200 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi
Yalova Açıklarında 4 Metre Uzunluğunda Köpek Balığı Ağa Takıldı
Karadeniz'de Hamsi Bereketi Diğer Balık Türlerini De Canlandırdı