Acil müdahale tatbikatı yapılacak

"5312 Sayılı Kanun Kapsamında Denizde Acil Müdahale Tatbikatı" Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla, 06 Temmuz 2013 saat 12:00'de GİSAŞ Rıhtımı'nda gerçekleştiriliyor.

“Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun” ve ilgili mevzuata hükümleri doğrultusunda, Tuzla Tersaneler Bölgesinde yer alan Tersaneler ve UN Ro Ro Limanı Acil Müdahale Planlarındaki personellerin katılımıyla, yetkilendirilmiş müdahale firması GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş. tarafından yapılacak.


Tatbikatta Tuzla Koyu’nda meydana gelebilecek olası döküntüler için önemli bir risk teşkil etmektedir. Bu bilinçle petrol ve diğer zararlı maddelerden kaynaklanan kirlilikle mücadele kapsamında her 6 ayda bir yapılması zorunlu olan tatbikat ile meydana gelebilecek olası kirliliklerde kirliliği önleme, toplama ve oluşacak atıkların bertarafı konularında personelin yeterliliği değerlendirilecek.
 

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Kumbahçe Sahilinde İşgalden Temizleniyor
Antalya'da Düzensiz Göçmen Botu Faciası: 14 Ölü
Bakan Uraloğlu: "Doğu Akdeniz GTH Projesi, Mavi Vatanımızda Çıkarlarımızı Koruyacak"
Geleceğin Kadın Kaptanları Denizcilik Sektörüne Katkı İçin Göreve Hazırlanıyor
Tuzla'daki Mehmet Akif Ersoy Vapuru Yeniden İstanbul'a Hizmet Edecek