Akdeniz’de ağır bilanço: 700 ölü

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği bu hafta Libya açıklarında yaşanan üç kazada 700 kadar mültecinin yaşamını yitirmesinden endişelenildiğini açıkladı.

El Cezire’ye konuşan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcüsü William Spindler, ilk kazanın çarşamba günü 600 kişiyi taşıyan bir teknede yaşandığını belirtti. Bu tekneden hâlâ kayıpların olduğ belirtiliyor. Spindler açıklamasında, ikinci kazanın perşembe, üçüncü kazanın ise cuma günü yaşandığını aktardı ve “Üç kazada toplam 700’den fazla kişi kayboldu. Boğulduklarını düşünüyoruz” dedi.

Şu an deniz yoluyla İtalya’ya gitmeye çalışan mülteci tekneleri olduğu ve bunlarla ilgili kurtarma çalışmalarının yürütüldüğünü de ekleyen Spindler, mülteci akışının durdurulması için yapılması gereken çok fazla şey olduğunun altını çizdi.

Havaların ısınmasıyla beraber mülteci ölümlerinde yine artış baş gösterdi. Libya’dan hareket eden botlarla İtalya kıyılarına umut yolculuğuna çıkan mülteciler botlarının alabora olmasıyla hedeflerine ulaşamadan trajik şekilde yaşamlarını yitiriyor.

ViraHaber.com

GÜNCEL Haberleri

Kruvaziyer Sektöründen 8 Mart Mesajı Kadınlar Rotayı Çiziyor
Asyaport’ta Kıyı Elektriği Sistemiyle 5 Bin Ton Karbon Emisyonu Önlendi
Kuzey Kore Dev Savaş Gemisinden Füze Denemesi Yaptı
Hint Okyanusu'na Özgü ‘Portakal Benekli Lagos' Mersin'de Tezgaha Çıktı
AVS, Vefa Kıraathanesi ile Üçüncü Kez İftar Sofrasında Buluştu