Akdeniz'i tsunami vurabilir

Elde edilen yeni bulgulara göre, yüzlerce yıl önce Malta’yı vuran dev tsunami bölgede bir kez daha yaşanabilir.

Yüzlerce yıl önce Akdeniz'deki Malta adasını etkileyen dev tsunami, adaya büyük zarar vermişti. Bölgede bu tarz doğal felaketler hakkında araştırmalar yapan uzmanlar, benzer bir felaketin bir kez daha yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Araştırmalara göre Sicilya'da bulunan Etna Yanardağı'nın altında meydana gelen depremler aşağı yukarı 400 yılda bir tsunamiye sebep oluyor.

Konuyla ilgili araştırmalar yapan uzmanlardan Dr Derek Mottershead, tsunaminin bir kez daha Akdeniz'de de etkili olabileceğini iddia etti.

Bu konuda acilen önlem alınması gerektiğinin altını çizen İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi'nde çalışan Dr Malcolm Bray, adanın turistik bir bölge olmasından dolayı olası felaketin faturasının geçmişte yaşanana oranla daha ağır olabileceği uyarısında bulundu.

Geçmişte yaşanan felaket sırasında dev tsunami dalgaları deniz dibindeki 70 ton ağırlığındaki kayaları Adaya savurmuş ve adada büyük hasara neden olmuştu.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Türk Armatörler Birliği'nden Karadeniz Uyarısı: "Rusya ve Ukrayna Limanlarına Seferler Yeniden Değerlendirilmeli"
Antik Limanların Binlerce Yıllık Serüveni Bu Kitapta Buluştu
GEMİMO'dan Sivil Denizcilere Yönelik Saldırılara Tepki: "Türk Bayraklı Gemiler Hedef Alınmamalı"
Aliağa Heyetinden Midilli'ye Resmi Ziyaret
Bodrum’da Süper Yatlara 21 Tankerle 600 Bin Litre Yakıt İkmali