Almanya Hürmüz Boğazı'ndaki Muhtemel Mayın Temizleme Görevi İçin Bölgeye 2 Gemi Yolladı

 Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Almanya'nın Hürmüz Boğazı'nda muhtemel mayın temizleme görevi için bölgeye 2 gemi yolladığını açıkladı.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, NATO Savunma Bakanları toplantısı için geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de gazetecilere açıklamada bulundu. Pistorius, kapı önü açıklamasında, Almanya'nın Hürmüz Boğazı'nda muhtemel mayın temizleme görevi için bölgeye 2 gemi yolladığını bildirdi. Pistorius, "Şu anda, mayın tarama gemimiz Fulda ve ikmal gemimiz Mosel, Süveyş Kanalı'ndan geçerek Kızıldeniz'e doğru seyrediyor" dedi.
Pistorius, mayın tarama operasyonuna katılmadan önce İran ve Umman'dan onay alınması gerektiğini belirterek, herhangi bir görevin İran ile ABD arasındaki müzakerelerde yaşanacak gelişmelere de bağlı olduğunu ekledi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Kırgız Heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Bayrak Deneyimini İnceledi
Bodrum Limanı’na Aynı Gün İki Kruvaziyer: "2 Bin 583 Turist Geldi"
Akdeniz’deki Dev Av Tamamlandı: Türk Balıkçı Gemileri 3 Bin Tonluk Orkinos Kotasıyla Yurda Dönüyor
Ayden Marine’den Deniz Temizliğinde Yerli ve Akıllı Çözüm
Deniz Dibi Temizliği Turgutreis’te Yapıldı