Altı mürettebatını arama çalışmaları yeniden başladı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi açıklarında 31 Ocak akşamı fırtına nedeniyle batan 'Vera' adlı kuru yük gemisinde, kayıp 6 mürettebatı arama çalışmalarına yeniden başlandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Rusya'dan aldığı demiri İzmir Aliağa'ya götürürken Ereğli Limanı'nın yaklaşık 1 mil açığında batan Kamboçya bandıralı kuru yük gemisindeki arama çalışmalarına, havaların düzelmesiyle bugün yeniden başladı. 2 dalgıç, geminin battığı bölgede keşif dalışı yaptı. Yapılan çalışmada görüş mesafesinin arama çalışmaları için uygun olduğu saptandı.

Dalgıçlardan Gürol Velioğlu, görüş mesafesinin arama ve kurtarma çalışmaları için uygun olduğunu söyledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör de 4 kişilik ekibin yarın dalış yaparak geminin içine gireceğini ve kayıp 6 mürettebatı arama çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Gemi enkazındaki aramaların, İstanbul'dan gelecek 2 dalgıcın da katılımıyla yarın devam edeceği belirtildi.

1'i Gürcistan, 10'u Ukrayna uyruklu 11 mürettebatı bulunan geminin 2'nci kaptanı Eduard Pavlenko (42), 3'üncü kaptanı Pavlo Selivanov (24) ve aşçı Larysa Lukach (36), sağ olarak kurtarılırken, batan gemide yapılan aramalarda 4 gün sonra gemi kaptanı Kulish Igor (49) ile gemi mürettebatından Pavlo Zelinsky'nin (28) cesedine ulaşılmıştı.

Sondakika

GÜNCEL Haberleri

Karadeniz’deki Gemi Saldırıları ICS Aracılığıyla BM Güvenlik Konseyi’ne Taşındı
Türk Yüzücü Ece Demir, Amerika'da Tarihe Geçti
Türk Somonu Üretim Alanları Denetlendi
Trabzon'da Palamut Bereketi: 1 Eylül'den Bu Yana Bin 300 Ton Palamut Avlandı
13 Hafta Boyunca Gözlerini Denizden Bir An Bile Ayırmadılar