Amatör denizciler belgelerine kavuşuyor

Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin her yıl düzenlediği Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri bugün törenle verilecek.

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin her yıl düzenlediği Amatör Denizci ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri 14.11.2013 tarihinde saat 11.30’da Denizcilik Fakültesi Mavi Salonu’nda düzenlenecek bir törenle verilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bölgenin en donanımlı Fakültesi’ne ve en iyi eğitim kadrosuna sahip olduklarını belirten Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, verilen eğitim sonucunda Amatör Denizci Belgelerini almaya hak kazanan kursiyerlerin bu belgeleriyle 24 metreye kadar olan deniz aracıyla dünyanın her yerine sefer yapabilecek duruma geldiklerini belirtiyor.

Ayrıca ülkemizde denizciliğe verilen önemin her geçen gün arttığını belirten Prof. Dr. Altunç, profesyonel denizciler yanında amatör denizciler de yetiştirmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu