Arıza yapan araba vapuru sürüklendi

İstanbul Harem İskelesi'nden hareket ettikten sonra arıza nedeniyle sürüklenen araba vapuru, iskeleye bağlı başka bir geminin zincirlerine takılarak durabildi.

Harem İskelesi'nden hareket ettikten sonra arıza nedeniyle sürüklenen araba vapuru, başka bir geminin zincirine takılarak durdu.

Alınan bilgiye göre, iskeleden saat 17.00'de 60 araç ve 53 yolcuyla hareket eden "Topkapı" araba vapuru, kısa süre sonra makine arızası nedeniyle stop etti. Rüzgarın ve akıntının etkisiyle sürüklenen vapur, iskeleye bağlı "Kaunas Sea ways" isimli geminin zincirlerine takılarak durabildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği vapurdaki yolcuları tahliye etti.

Sürtünmeden dolayı küçük çapta hasar oluşan vapurun kurtarılması için Kıyı Emniyeti ekiplerince çalışma başlatıldı.

Vapur, takıldığı geminin palamar zincirinden, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti Gemi Kurtarma ekiplerinin denizden vinç yardımıyla yürüttükleri çalışmalar sonucu kurtarıldı. Motor arızası da giderilen vapur Harem iskelesine geldi ve içinde bulunan 60 otomobil burada bekleyen sahiplerine teslim edildi.

GÜNCEL Haberleri

7. TYBA Yacht Charter Show Marmaris’te Kapılarını Açtı
STM’den Sürü Kamikaze İnsansız Deniz Aracı Hamlesi Mavi Vatan’ın Yeni Muhafızı “YAKTU” SAHA’ya Çıktı
“Made In Eu” İhracatçıyı Da Lojistik Sektörünü De Memnun Edecek
DAKSAR’dan İMEAK DTO’ya Deniz Güvenliği Teşekkürü
İngiltere: "3 Britanyalı, Hantavirüse Yakalandı"