Bakanlıktan "gemi" yalanlaması

Dışişleri Bakanlığı, Deniz Kuvvetlerine ait TCG Çeşme adlı araştırma gemisinin Kuzey Ege'nin açık deniz alanında jeolojik araştırma yaptığına dair Yunan basınında çıkan haberleri "asılsız" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Deniz Kuvvetlerine ait TCG Çeşme adlı araştırma gemisinin Kuzey Ege'nin açık deniz alanında jeolojik araştırma yaptığına dair Yunan basınında çıkan haberleri "asılsız" olarak nitelendirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu haberlerin Yunan Dışişleri Bakanlığı ve bazı üst düzey yetkililerin de açıklamalarına konu olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "İlgili makamlarımızdan alınan bilgilere göre, TCG Çeşme gemisi deniz haritalarının güncellenmesi amaçlı düzenli faaliyetleri çerçevesinde Kuzey Ege’de hidrografik ölçümleme çalışmalarında bulunmuştur. Benzer çalışmalar Ege Denizi'nde Yunanistan tarafından da düzenli olarak icra edilmektedir.

Bilindiği gibi, Ege'de karasularının ötesinde herhangi bir deniz yetki alanı bulunmamaktadır. Bu nedenle, Ege’de karasularının ötesindeki bölgeler açık deniz statüsündedir. Türkiye ve Yunanistan 1976 Bern Anlaşması ile kıta sahanlığı sorunu çözülene değin, Ege’de karasularının ötesinde sismik araştırma yapmamayı taahhüt etmişlerdir. Türkiye bu anlaşmaya tam anlamıyla saygı göstermektedir."

 

CNNTürk

GÜNCEL Haberleri

Caretta Caretta Yuvasının Üzerinde Mangal Ateşi Yaktılar
Dev Sondaj Platformu Çanakkale Boğazı’ndan Transit Geçiş Yaptı
Eyüpsultan Ağaçlı Sahilinde Denizden Askeri Mühimmat Çıktı
İDO'nun Yalova-Pendik Seferleri Tehirli Yapıldı
Vali Varol, Kuşadası'nda Deniz Güvenliği Faaliyetlerini İnceledi