Balık-Ekmek Şenliği coşkuyla geçti

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri coşkuyla geçti.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenliklerinde, sırada Çiğli Cahide Ahmet Dalyanoğlu İlköğretim Okulu vardı.

STG'nin bu defa Çiğli Cahide Ahmet Dalyanoğlu İlköğretim Okulu'nda balık-ekmek dağıttığı organizasyonda, öğrenciler çeşitli halkoyunu gösterileri yaptı. Yaklaşık 500 öğrenciye balık-ekmek dağıtılan şenlikte, çocuklar vitamin deposu olan balığı severek yedi.

Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta oluşması gerektiğini dile getiren Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, "Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2 yıldır Balık-Ekmek Şenlikleri düzenliyoruz. Balık-ekmek Şenliği bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıyor. Çocukların küçük yaşta balık yemeye alışmasının sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Haftada en az bir kez balık yiyen çocukların algılama ve dikkat yetisi gelişiyor. Amacımız, Türkiye'de kişi başı 8 kg. civarında olan balık tüketimini 15 kg.a çıkarmak" diye konuştu.

Cahide Ahmet Dalyanoğlu İlköğretim Okulu'nda öğrencilere, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üye firmalarından temin edilen alabalık ikram edildi. Balık ekmek şenliği sırasında miniklere STG logolu şapkalar dağıtıldı.

Star

GÜNCEL Haberleri

GİSBİR’den 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Tuzla’da "Sıfır Atık" ve Deniz Temizliği Seferberliği
Setur Marinaları’na Mavi Bayrak’tan Dört Ödül
10. Mare Forum İstanbul 2026, Küresel Denizcilik Dünyasını İstanbul’da Buluşturdu
İSTMARİN, Uluslararası Mavi Bayrak Ödülünü İkinci Kez Kazandı
TOBB’un 82. Genel Kurulu Kapsamında Büyük Bir Heyet Ata’nın Huzuruna Çıktı