Balıkçı Ağlarına Takılan Deniz Kaplumbağası Tekrar Denize Bırakıldı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde balıkçı Yaşar Kaynak2ın ağlarına taklılan deniz kaplumbağası, tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı.

Kuşadası’nda yaklaşık 60 yıldır balıkçılıkla uğraşan Yaşar Kaynak’ın ağlarına deniz kaplumbağasının takıldığını görmesi üzerine durumu hemen Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) bildirdi. Bölgeye gelen EKODOSD yetkililer deniz kaplumbağasını ağlardan kurtarıp tekrar doğal yaşam alanına bıraktı.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Duyarlı balıkçı Yaşar Kaynak’tan kaplumbağayı teslim aldık. Bunun Chelonia mydas türü juvenil bir Yeşil Deniz Kaplumbağası olduğunu tespit ettik. Kaplumbağada herhangi bir yara ve benzeri bir sorunun olmadığını gördük. Sadece sualtında ağlarda biraz fazla kalmasından dolayı bitkin hale düştüğünü, balıkçı tarafından son anda boğulmaktan kurtarıldığını anladık. Bir süre dinlendirdik. Daha sonra kıyıdan tekrar doğal yaşam alanı olan denizle buluşturduk.
Yuvalama alanları genellikle Doğu Akdeniz ve Güney kıyıları olan Chelonia mydas türü (otçul) Yeşil Deniz Kaplumbağalarının juvenil olanları, beslenme ve kışlama için Kuşadası Körfezi’nde yoğun olarak görülmektedir. Balıkçı Yaşar Kaynak’a duyarlılığı ve dikkati nedeniyle teşekkür ederiz" dedi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

Kırgız Heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Bayrak Deneyimini İnceledi
Bodrum Limanı’na Aynı Gün İki Kruvaziyer: "2 Bin 583 Turist Geldi"
Akdeniz’deki Dev Av Tamamlandı: Türk Balıkçı Gemileri 3 Bin Tonluk Orkinos Kotasıyla Yurda Dönüyor
Almanya Hürmüz Boğazı'ndaki Muhtemel Mayın Temizleme Görevi İçin Bölgeye 2 Gemi Yolladı
Ayden Marine’den Deniz Temizliğinde Yerli ve Akıllı Çözüm