Balıkçı teknesi oldu araştırma gemisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Kastamonu Üniversitesine (KÜ) hibe edilen 32 metrelik balıkçı teknesi, araştırma gemisine dönüştürülecek.

KÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçı teknesinin bakanlık tarafından üniversiteye hibe edildiğini söyledi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinden İnebolu Limanı'na getirilen teknedeki donanımların kullanılabilir olduğunu belirten Sönmez, şöyle konuştu:

"Küçük bir tadilattan sonra içine laboratuvar kurarak, araştırma gemisi olarak kullanacağız. Bu olay, üniversitemizin Karadeniz'deki çalışmalarını yürütebilmesi açısından çok önemli. Gemiyi sadece üniversitenin kullanımına değil, belli protokoller çerçevesinde diğer kurumların kullanımına da açacağız. Karadeniz'de birkaç üniversitede araştırma gemisi var fakat bu büyüklükte yok."

-"Karadeniz'i karış karış tarayacağız"-

Yrd. Doç. Dr. Sönmez, Karadeniz'deki biyoçeşitlilik, kirlilik, genetik, popülasyonlar ve iklim değişikliğiyle ilgili her türlü araştırma ve çalışmayı yapabileceklerini vurgulayarak, gemiyi çeşitli araçlarla donatarak daha spesifik çalışmalar da yapabileceklerini anlattı.

Araştırmaları Karadeniz'in her yerinde karış karış yapmayı planladıklarını aktaran Sönmez, "Üniversite olarak Rusya ile ortak projemiz var. Araştırmaları gerekli izinleri aldıktan sonra Rusya'nın Karadeniz kıyılarında bile yapabiliriz" diye konuştu.

Sönmez, gelecek yıl daha küçük bir tekne alarak araştırma gemisine dönüştürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

virahaber.com / Son Dakika.com

GÜNCEL Haberleri

Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu
Bodrum’da Akdeniz Foku İlgi Odağı Oldu
TÜRK BİLİM HEYETİ ANTARKTİKA'DA