Balıkta 'görmedim, duymadım, bilmiyordum' devri sona erdi

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı. Renkli afişlerle balık boyu av limitlerini herkesin anlayabileceği hale getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu şekilde balıkların illegal şekilde avlanmasının önüne geçmeyi planlıyor.

Yeni uygulama ile daha çok profesyonellerin anlayabileceği "balık boyu av limiti listeleri" geride kalırken, herkesin anlayabileceği renkli afişlerle bu limitler gösterilecek.

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Turgay Türkyılmaz, 35X70 santimetre ebatında 30 bin, 50x70 ebatında da 5 bin afiş bastırarak dün itibariyle Türkiye genelinde tüm il ve ilçe teşkilatlarına ulaştırdıklarını kaydederken, bu afişlerin süpermarketlerden kooperatiflere kadar hemen her yere dağıtılmaya başlandığına dikkat çekti.

Afişlerde gösterilen limitleri ihlal edenler söz konusu olduğunda ise Alo Gıda 174, Alo Sahil Güvenlik (158) ve Alo Jandarma (156) aranabiliyor.

Hürriyet

GÜNCEL Haberleri

Kocaeli'de Deniz Dibinden 50 Lastik Çıktı
Denizdeki Taşmanın Nedeni 'Bileşik Kaplar' Etkisi
Gemlik'te Deniz Taştı, Sahil Yolu Sular Altında Kaldı
Arkas Bunker ve DB Tarımsal Enerji IMO’da Türkiye’yi Temsil Etti
BUDO'nun Bazı Seferleri İptal Edildi