Bankalar, borcu azalmış gemileri satıyor

Gemi finans kuruluşları, borcu azalan gemileri haciz yoluyla satmaya başladı. Bu şekilde limanlarda tutulan ve satılığa çıkarılan Türk gemileri de var.

Gemi finans kuruluşları, borcu azalan gemileri haciz yoluyla satmaya başladı. Bu şekilde limanlarda tutulan ve satılığa çıkarılan Türk gemileri de var.

Kempol Denizcilik ve Taşımacılık Genel Müdürü Hayati İnanç, bankaların kredilendirdikleri gemilerin borçlarının yarısını tahsis etmesi halinde gemileri haciz yoluyla satılığa çıkarmaya başladığını vurguladı.

Geçmişte gemi fiyatlarının çok şişirildiğini, o dönemde gemi alan ve yaptıran yatırımcıların bugün sıkıntı yaşadıklarını Hatırlatan İnanç, “Kısa vadede kimyasal tanker fiyatlarının yükselmesini beklemiyorum. Çünkü fiyatlar bugün normal seviyesine geldi” dedi.

virahaber.com

GÜNCEL Haberleri

Ege Denizi'nde Kuvvetli Fırtına Uyarısı
Çanakkale’de 29 Kaçak Göçmen Yakalandı
Mavi Ekonomi Davos Gündeminde: Türk Girişimi NESEA’dan Denizlere Restoratif Dokunuş
Bodrum-Kaş Arasında Denizlerde Fırtına Uyarısı
Denizli’nin Ocak Ayı İhracatı 370 Milyon Dolar Oldu