Başbakan Yıldırım: AB'nin bu anlayışı terk etmesi gerekir

Başbakan Yıldırım, "Avrupa Birliği'nin, kendisini diğer bölge ülkelerinden soyutlayan bir anlayışı terk etmesi gerekir, daha kucaklayıcı bir vizyon ve gelecek arayışında olmalıdır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Birleşik Krallık'ta referandumdan AB'den çıkılması yönünde karar çıkmasına ilişkin, "Biz birliğin güçlenerek gelecekte devamından yanayız. Bu, Avrupa'nın barışı, bölgenin istikrarı için önemli bir konudur. Ancak bu konuda Avrupa Birliği'nin, kendisini diğer bölge ülkelerinden soyutlayan bir anlayışı terk etmesi gerekir, daha kucaklayıcı bir vizyon ve gelecek arayışında olmalıdır" dedi.

"Kararı Türk milleti verir"

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin birliğe tam üyelik müzakere süreci tamamlandıktan sonra, üyelik kararı verilmesi aşamasında bu kararı Türk milleti verir. Bundan daha doğal bir şey yok. Biz gerekli çalışmaları yaparız, hazırlıkları tamamlarız. O gün geldiğinde nihai kararı verecek olan millettir." diye konuştu.

Yıldırım, "Kampanya esnasında sayın Cameron, İngiltere'nin birlikte kalması için kampanyasını Türkiye üzerine oturtmasına rağmen, Türkiye üzerinden bazı acayip, garaip laflar etmesine rağmen İngiliz seçmeni bu sözlere itibar etmemiş, Türkiye hakkındaki düşüncelerinin doğru olmadığını da bu kampanyayla sayın Cameron'a bildirmiştir. Türkiye'ye vade biçen Cameron'a İngiliz halkı tarih vermiştir, vade biçmiştir." dedi.

ViraHaber.com

GÜNCEL Haberleri

Samsun'daki Tekne Faciasında Ölü Sayısı 3 Oldu
Alabora Olan Jet Skiden Düşen Baba ve Kızının Cansız Bedenleri Bulundu
Dev Kruvaziyer Bodrum’a Demirledi
Akçay-Midilli Seferleri Resmen Başladı
Türk P&I Sigorta’dan Denizcilik Sektörüne Özel Yeni Nesil Sorumluluk Sigortaları