Boat İzmir, Yelken yarışlarıyla renklenecek

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, 7-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “2. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı” (Boat İzmir) kapsamında yelken yarışları ve sektör ile ilgili panel düzenliyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, 7-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “2. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı” (Boat İzmir) kapsamında yelken yarışları ve sektör ile ilgili panel düzenliyor. 

İMEAK DTO İzmir Şubesi’nde gerçekleşen toplantıda biraraya gelen İZFAŞ yetkilileri, yelken kulüpleri temsilcileri ve denizcilik eğitimi veren meslek liseleri eğitimcileri karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. 

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “DTO İzmir Şubesi olarak denizcilik sektörü açısından önemli olan fuara katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Öztürk, “5 bin yıllık liman kenti olan İzmir’de, denizciliğin tabana yayılması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. İzmir İl Yelken Temsilciliği’nin önderliğinde yelken yarışması düzenlenecek. Bunun yanında fuarda, denizcilik eğitimi veren meslek liseleri DTO İzmir Şubesi standında okullarının tanıtımını yaparak, tekne imalatının yapım aşamasını uygulamalı olarak gösterecekler. Fuar kapsamında, Odamız ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi tarafından 9 Mayıs tarihinde “Su Ürünleri Avcılığı ve Yetiştiriciliği: Sorunlar-Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlenecek. Denizcilik ile ilgili olan herkesi fuara bekliyoruz” diye konuştu. 

virahaber.com

TURİZM Haberleri

MSC Cruises’tan 2026/2027 Kış Sezonuna Güçlü Program
Kuşadası'na 2 Kruvaziyerle 7 Bin 818 Turist Geldi
Dev Gemi, 2 Bin 756 Yolcu Getirdi
Bakan Uraloğlu: "Son 14 Yılın En Yüksek Kruvaziyer Gemi ve Yolcu Sayısına Ulaştık"
Homeport Hamlesi̇ Türkiye'nin Kruvaziyer Turizmi Gelirlerini Katlayacak