Bodrum kruvaziyer sezonunu 'Island Sky' ile açtı

Bodrum yılın ilk kruvaziyer gemisini ağırladı. Bodrum Yolcu Limanı Müdürü Gonca Uygun"Diğer limanların şikayet ettiği gibi, bizim çok sıkıntımız görünmüyor. Bu sezonu yaklaşık 90 gemiyle tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

Bodrum'a, sezonun ilk kruvaziyeri Bahamalar bayraklı "Island Sky", 150 yolcu getirdi. Kos Adası'ndan Bodrum'a gelen 91 metre uzunluğundaki gemi, öğleden sonra saatlerinde Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne yanaştırıldı.

Yolcuların bir kısmı ilçe merkezini gezdi, bazıları ise gemiden Bodrum'u seyretmeyi tercih etti. Kumbahçe ve Paşatarlası sahiliyle Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen turistler, buradaki dükkanlardan da alışveriş yaptı.

Bodrum Yolcu Limanı Müdürü Gonca Uygun, ilçeye ilk kruvaziyerin geldiğini söyledi. Sezona küçük bir gemiyle başladıklarını ifade eden Uygun, "Yaklaşık 150 kişilik bir grup geldi. İlk seferimiz. Diğer limanların şikayet ettiği gibi, bizim çok sıkıntımız görünmüyor. Bu sezonu yaklaşık 90 gemiyle tamamlamayı düşünüyoruz. İnşallah hem bize hem de Bodrum'a hayırlı bir yıl olur." diye konuştu.

Uygun, ilçeye gelen gemide İngiliz, Avustralya ve Yeni Zelanda uyruklu turistlerin bulunduğunu kaydetti. Geminin gece saatlerinde Bodrum'dan ayrılarak Kuşadası Limanı'na hareket etti.

ViraHaber.com

TURİZM Haberleri

Yolcugemisi.com Black Frıday’e Özel Kabinlerde 200 Euro’ya Varan Fırsat Başlattı
Celestyal, Black Friday Kampanyasını Yüzde 70’e Varan Indirimlerle Başlatıyor
Altınordu Rıhtımı 140 Metre Uzatılarak, Kruvaziyer Turizmine Uygun Hale Getiriliyor
Bodrum Cruise Port, 2025 Sezonunda 276 Bin Yolcu Ağırladı
Bodrum'da Kruvaziyer Turizmi Rekorla Sona Erdi