Bodrum’da Sahil Yoluna Modern Dokunuşlar

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gümbet’te günü birlik gezi düzenleyen tekne temsilcileriyle bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

Gümbet Günlük Gezi Kooperatifi’ni yerinde ziyaret eden Başkan Aras, “Ticari faaliyette bulunarak Bodrum turizmine ve ekonomisine katkı sağlayan denizcilerimizin sorunlarına çözüm üreteceğiz” dedi.

Toplantıda; pandemi sebebi ile sektörde yaşanan daralma, Gümbet’te bulunan özel teknelerin atıl halde karada bulunmaları, günlük gezi teknelerinin bilet satmada yaşadığı problemler, atık boşaltma konusunda yaşanan sıkıntılar ve özel teknelerin izinsiz ticari faaliyetlerde bulunması gibi konular ele alındı.

Gümbet sahil yürüyüş yolunun tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için gerekli çalışmaların başladığını ifade eden Başkan Aras, “Bu yolu yapmak zorundayız. Orada bulunan restoranlar ve oteller yola tahtalar çakarak veya taşlar döşeyerek kendilerine çözüm üretmeye çalışıyor, bu da düzensizliğe yol açmış durumda. Öncelikle bu sorunu çözeceğiz, ardından da Gümbet sahil şeridini daha modern bir görünüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Vira Haber

TURİZM Haberleri

Yolcugemisi.com Black Frıday’e Özel Kabinlerde 200 Euro’ya Varan Fırsat Başlattı
Celestyal, Black Friday Kampanyasını Yüzde 70’e Varan Indirimlerle Başlatıyor
Altınordu Rıhtımı 140 Metre Uzatılarak, Kruvaziyer Turizmine Uygun Hale Getiriliyor
Bodrum Cruise Port, 2025 Sezonunda 276 Bin Yolcu Ağırladı
Bodrum'da Kruvaziyer Turizmi Rekorla Sona Erdi