Boğaz’da balıkçı teknesine gemi çarptı: 1 ölü

Yavuz Sultan Köprüsü altında içinde 3 kişinin bulunduğu balıkçı teknesine AS ROSAILA adlı gemi çarptı. Balıkçı teknesindeki 1 kişinin öldüğü açıklandı. Kurtarılan iki kişiden birinin ise hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında As Rosaıla isimli bir gemiyle içinde 3 kişi bulunan 7 metre boyundaki bir balıkçı teknesinin çatışması üzerine Kurtarma-12 ve Mehmetçik römorkörümüz, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botumuz ve balıkadamlarımız ivedilikle olay bölgesine gönderildi” dedi.

Ekiplerin çalışması sonucu denize düşen 2 kişi kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Kurtarılanlardan biri hastaneye sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden kazayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi.

* Bugün saat 16.00 sıralarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü altında Portekiz bandralı AS ROSAILA isimli ticari gemi ile bir balıkçı teknesinin çarpıştığı bildirilmiştir.

* Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü KURTARMA-12 ve MEHMETÇİK römorkörü, KEGM-8 ve TAHLİSİYE-1 botu ile balıkadamlar olay bölgesine ivedilikle sevk edilmiştir.

* Olay bölgesinde ekiplerimizce yürütülen çalışmalarda; batan balıkçı teknesinden bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, iki kişi kurtarılmıştır.

* Kurtarılan iki kişiden biri hastaneye sevk edilmiştir. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.

Vira Haber

DENİZ KAZALARI Haberleri

Yanan Teknelerdeki Hasar Gün Aydınlanınca Ortaya Çıktı
Batan Gemideki Mürettebatı, "Kimse Var Mı?" Anonslarıyla Arıyorlar
Kargo Gemisi İmralı Adası Açıklarında Battı
Ayvalık'ta Fırtına Tekneleri Batırdı
İzmir’de Batan Balıkçı Teknesinde Ölen 3 Kişiye Acı Veda