Bu yıl beşinci kez geldi

İtalyan bayraklı dev yolcu gemisi ''Costa Atlantica'' bu yıl beşinci kez Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Marmaris Körfezi'ne giren gemi, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Messina'dan gelen gemide, çeşitli ülkelerden yaklaşık bin 500 yolcu ve 824 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin ardından gruplar halinde gemiden ayrılan turistlerin bazıları günlük turlara katılarak çevre ilçelerdeki tarihi yerleri ziyaret etti. Turistlerin bir kısmı ise ilçe merkezini gezip Marmaris Kapalı Çarşı'nda alışveriş yaptı.

Kış dönemi olması nedeniyle sakin günler geçiren turistik ilçe, geminin gelmesiyle hareketlendi. Çarşıdaki birçok dükkanın gemi nedeniyle yeniden kepenklerini açtığı dikkati çekti.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, ilçeyi bu yıl beşinci kez rotasına dahil eden Costa Atlantica'nın bu ay planlanmış bir seferi daha bulunduğunu kaydetti.

293 metre uzunluğunda, 33 metre genişliğinde, 85 bin 620 groston ağırlığındaki dev yolcu gemisinin Limasol'a gitmek üzere gece Marmaris'ten ayrılacağı öğrenildi.

A.A.

TURİZM Haberleri

Yolcugemisi.com Black Frıday’e Özel Kabinlerde 200 Euro’ya Varan Fırsat Başlattı
Celestyal, Black Friday Kampanyasını Yüzde 70’e Varan Indirimlerle Başlatıyor
Altınordu Rıhtımı 140 Metre Uzatılarak, Kruvaziyer Turizmine Uygun Hale Getiriliyor
Bodrum Cruise Port, 2025 Sezonunda 276 Bin Yolcu Ağırladı
Bodrum'da Kruvaziyer Turizmi Rekorla Sona Erdi