Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası

Çanakkale Boğaz geçişi sırasında makinaları arızalanan ve sürüklenmeye başlayan 'Nazlı Kız' isimli gemiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkör gönderildi.

Çanakkale Boğazı girişinde makinaları arızalanan ve sürüklenmeye başlayan gemiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkör gönderildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir'in Aliağa Limanı'ndan Ukrayna'nın Mariupol Limanı'na giden 6 bin 355 groston ağırlığında ve 121 metre uzunluğundaki Türk bayraklı ''Nazlı Kız'' isimli geminin makinaları, Kumkale mevkisi yakınlarında arızalandı.

Gemi kaptanı durumu telsizle, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne bildirdi.

Bir süre sonra sürüklenmeye başlayan gemiye güvenlik amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait ''Kurtarma - 3'' römorkörü gönderildi. Yetkililer kıyıya doğru sürüklenmeye başlayan geminin kurtarılması için çalışma yapılacağını kaydetti.

virahaber.com

DENİZ KAZALARI Haberleri

Filipinler'de Feribotta Yangın: 5 Ölü, 86 Kayıp
İDO Deniz Otobüsü Mudanya İskelesi’ne Çarptı
Silivri Açıklarında Meydana Gelen Kazaya İlişkin Ön Tespit Raporu Hazırlandı
Karadeniz'de Su Alan Gemi Batma Tehlikesi Geçirdi, 13 Mürettebat Tahliye Edildi
Teknede Mahsur Kalanları Kurtarmak İçin Giden Balıkçı Teknesi De Arızalandı