Çanakkale’de balıkçı teknesine göçmen operasyonu

Çanakkale açıklarında gerçekleştirilen operasyonda 231 düzensiz göçmen ile tekneyi kullanan 2 organizatör yakalandı.

İtalya’ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenlerin umut yolculuğunda organizatörlere 7 bin dolar ödedikleri öğrenildi.
Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan’ın Midilli Adası’nın batısında uluslararası sularda Çolaklar1 teknesine yaptığı operasyonda çeşitli ülkelere mensup 231 düzensiz göçmen yakaladı. Operasyonda tekneyi kullanan 2 Türk de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Çolaklar1 adlı tekne ile Çanakkale'den denize açılan 231 düzensiz göçmen, uluslararası sularda yol alırken Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldu. Teknede yapılan kontrollerde Afganistan, Suriye, İran, Eritre, Yemen ve Pakistan uyruklu toplam 231 düzensiz göçmen bulunduğu tespit edildi. Tekneyi kullanan iki Türk de gözaltına alındı.

Düzensiz göçmenlerin içerisinde bulunduğu Çolaklar1 adlı tekne Babakale’deki balıkçı barınağına çekildi. Göçmenler sağlık kontrolü ve kimlik belirlemesinin ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Geri Gönderme Merkezine sevk edildi. Göçmenlerin İtalya'ya gitmek için organizatörlere 7 bin dolar ödedikleri öğrenildi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

İSTUR, Turizm Dernekler Federasyonu’nun Kuruluş Çalışmalarını Başlattı
Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu, Sakarya Gaz Sahası’na Uğurlandı
Trabzon'da Üretilen Zırhlı Bot Özellikleri ile Dikkat Çekiyor
Gökçeada Rahatsızlanan Vatandaş Sahil Güvenlik Botu ile Tahliye Edildi
Lodosun Batırdığı Tekneler Vinçle Denizden Çıkarılıyor