'Caretta Caretta'ların ölümlerine dikkat

Çanakkale Güzelyalı köyü sahilinde ölü olarak bulunan “Caretta Caretta” cinsi kaplumbağa ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne getirildi.

Çanakkale Merkeze bağlı Güzelyalı köyü sahilinde ölü olarak bulunan “Caretta Caretta” cinsi kaplumbağa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne getirildi.

Sahilde bir vatandaş tarafından ölü olarak bulunan “Caretta Caretta” cinsi kaplumbağanın üniversiteye getirildiğini belirten Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şükran Yalçın Özdilek, “Çanakkale sahilleri “Caretta Caretta” kaplumbağaların sadece geçiş alanı değil, aynı zamanda beslenme alanları da olabilir. Bu yıl içerisinde bu sadece bizim duyduğumuz dördüncü ölü kaplumbağa haberi. Bu bölgede duymadığımız daha fazla sayıda ölü kaplumbağa olabilir. Vatandaşların bu konuda duyarlı olup özellikle yaralı deniz kaplumbağasına rastlamaları durumunda merkezimizi bilgilendirmelerini rica ediyoruz. Vatandaşlarımız merkezimizin 0 (286) 2180018’den dahili 1796 veya 1951 telefonlarından bizlere ulaşabilirler” dedi.

ÇEVRE Haberleri

Kuşadası’nda 2 Yeşil Deniz Kaplumbağası ve 1 Caretta Caretta Ölü Bulundu
Göcek’te Deniz Ekosistemi ‘DERİA’ İle Korunacak
Marmara'daki Fırtına Tekirdağ Kıyılarını Kızıl Yosunla Sürükledi
Tuzla Marmara Denizi'ne Bir Kez Daha Umut Oldu
Garanti BBVA ve TURMEPA’dan 2025’te Denizlerimizde Dönüştürücü Etki