Çeşme’de gezi teknesinde yangın paniği

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 32 metre uzunluktaki, 9 metre genişlikteki, 189 kişi kapasiteli tur teknesinde yangın çıktı. Yangına denizden ve karadan müdahale edilerek söndürüldü.

Çeşme ilçesinden Eşek Adası'na günübirlik turlar düzenlenen 'Lady Bente' isimli gezi teknesinde saat 14.00 sıralarında kıyıda bağlı olduğu sırada yangın çıktı.

Yangın nedeniyle bölgeye 1 söndürme römorkörü ile 3 itfaiye aracı sek edildi. Denizden ve karadan alevlere müdahale edildi. Söndürme çalışmaları sürerken, tekne römorkör yardımıyla bulunduğu yerden çekilerek diğer teknelerden uzaklaştırıldı. Yakındaki bazı tekne sahipleri de kendi teknelerini daha güvenli bir bölgeye çekti.

ALEVLER SÖNDÜRÜLDÜ

32 metre uzunluktaki, 9 metre genişlikteki, 189 kişi kapasiteli tur teknesindeki yangının mutfak kısmında elektrik kontağından çıktığı belirlendi. İçinde tekne sahibinin oğlu ve mürettebatın bulunduğu teknedeki alevler, yaklaşık 1,5 saatlik müdahale sonucu motor dairesine ulaşmadan söndürüldü. Ölen ve yaralanan olmazken, yanan teknedeki soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi

Çeşme Liman Başkanı Eray Aykanat, yangın nedeniyle deniz kirliliğinin olmadığını söyledi. Haydar Yamaner'e ait olan teknenin sigortalı olduğu öğrenildi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

15. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması'nda Başvuru Süresi 4 Eylül'e Uzatıldı
Yelkenli Tekne Sulara Gömüldü
Trabzon'da Türkiye'nin Ticari Deniz Gücü Masaya Yatırıldı
Asaf Güneri Hayatını Kaybetti
Denizcilik Genel Müdürlüğü: "Rusya'dan Türkiye'ye Gelen Ro-Ro Gemisi Dron Saldırısına Uğradı"