Çin'e ait gemi, balıkçı teknesine çarptı

Güney Çin Denizinde Çin’e ait bir gemi, Vietnamlı balıkçı teknesine pruvasıyla çarptı. Çarpışma sonucu balıkçı teknesi büyük hasar aldı.

Güney Çin Denizinde Çin’e ait bir gemi, Vietnamlı balıkçı teknesine pruvasıyla çarptı. Çarpışma sonucu balıkçı teknesi büyük hasar aldı.

Güney Çin Denizi’nde seyir eden Vietnamlı balıkçı teknesine Çin menşeli gemi çarptı. Vietnam devlet kanalında yayınlanan görüntülerde, Çin gemisi, balıkçı teknesine pruvasıyla çarparak büyük hasara yol açtı. Amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, Vietnamlı balıkçı tekneleri, Çin gemileri tarafından uzun süre yakın mesafeden takip edildi. Görüntülerde daha sonra Çin’e ait gemi, Vietnamlı balıkçı teknesine pruvasını kullanarak çarptı. Çarpışmanın etkisiyle teknenin büyük hasar aldığı ve geminin bazı kısımlarının parçalandığı görüldü.

Yaşanan olayın ardından Vietnamlı yetkililer olayın kasten yapıldığını iddia etti. Yaşanan çarpışma sonucu mürettebattan kimsenin yaralanmadığı belirtildi.

Dün yaşanan çarpışma, Çin ve Vietnam devletlerinin kendi deniz sahaları olduğunu iddia ettikleri bir bölgede yaşandı. Güney Çin Denizi, iki ülke arasında bir süredir gerginliğe neden olmakta. Vietnam, Çin’in bölgeye kurmak istediği petrol rafinerilerine uzun süredir kendi deniz sahası olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor. Çin ise yaşanan gerginlikler sonrası bölgeye 120 gemi gönderdi.

virahaber.com

SERBEST KÜRSÜ Haberleri

Hediye Edilebilecek En Kolay Bakımlı Bitkiler
Toprak İşlemede Toprak Silindirin Önemi
Alanya’da Tarih Yolculuğu: Kaleler, Müzeler ve Konaklama Seçenekleri
BES’te 18 Yaş Altı Avantajları Nelerdir?
Ankara Diş Çekimi