Costa Concordia anısına tören

Bundan 1 yıl önce kayalıklara çarparak alabora olan Costa Concordia’nın kurbanları İtalya’nın çeşitli kentlerinde düzenlenecek törenlerle anılacak.

290 metrelik kocaman kruvaziyer, 14 Ocak gecesi, İtalya’nın Toskana bölgesi açıklarında Giglio adası yakınlarında Tiren Denizi'nde battı. Gemide 111’i Rusyalı, 4,2 bini aşkın kişi bulunuyordu. Olayda, ikisi kayıp 32 kişi hayatını kaybetti.

Bir sene geçmesine rağmen gemi aynı yerde durmaya devam ediyor. Giglio Adası’nda Pazar günü başlıca anma töreni yapılacak. Törene katılanlar, kaza kurbanlarını anacak ve bir yıl önce mağdurlara yardım eden tüm ada sakinleri ve kurtarma ekiplerine teşekkürlerini bildirecek.

Kazanın yıl dönümü arifesinde Costa Crociere Başkanı Michael Thamm’ın yaptığı açıklamaya göre şirketin merkez ofisinin bulunduğu Cenova’daki kiliselerden birinde Costa Concordia kurbanları için ayin düzenlenecek. Buna benzer ayinlerin Paris, Mumbai, Goa, Jakarta, Şangay, Manila ve Lima’nın farklı dinlerin tapınaklarında düzenlenecek.

Pazar günü Costa Crociere şirketine ait tüm ofis binaları ve gemilerinde bayrakların yarıya kadar indirileceği, gemilerde saygı duruşuyla sona erecek ayinlerin düzenleneceği belirtildi.

virahaber.com

DENİZ KAZALARI Haberleri

Vurulan Tanker KAIROS'ta Sızıntı Tespit Edildi
Kocaeli’de Tekne Alabora Oldu
Kastamonu Açıklarında İsabet Alan "Virat" İsimli Gemi Türkeli'ye Çekiliyor
Çanakkale Boğazı’ndan Geçen Tanker Makine Arızası Yaptı
Batması Sonucu 3 Kişinin Hayatına Mal Olan Tekne İncelenecek