DAKSAR yaptığı operasyonla 3 kişiyi kurtardı

21 Şubat 2017 akşam saatlerinde alınan bir ihbar neticesinde DAK/SAR merkezinden hareket eden DAKSAR ekibi kurtarma operasyonu ile 3 kişiyi başarıyla tekneye aldılar.

Hüseyin Altay Yontan / Vira Haber

Saatler 17.45 civarını gösterdiğinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan alınan bir ihbar neticesinde DAK/SAR ekipleri 17.50 itibariyle Kalamış Marina'dan çıkarak olay mahaline intikal etti.

Olayın gerçekleştiği yere giden DAK/SAR ekibi Küçükyalı Balıkçı Barınağı yakınındaki mendireğe çıkmış ve bir kısmı da denizde bulunan kazazede tekneye ulaştı.

Kurtarma botuna gelmek istemediler

Vira Haber muhabirine DAK/SAR yetkililerinin yapmış olduğu açıklama da, ihbar edilen teknenin yaklaşık 9-10m boyunda olduğu ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu bilgisi verildi. Teknede bulunan 3 şahısın alkollü olduklarını gözlemleyen DAK/SAR ekibi, kendi botlarına almak istediklerinde ise kişiler gelmek istemediklerini belirttiler.

İlgili durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na telsizle bildiren DAK/SAR ekibi, Sahil Güvenlik botunun olay yerine gelmesi ile teknede bulunan ve alkollü olduğu gözlemlenen 3 kişiyi zorla DAK/SAR'a ait kurtarma botuna aldılar. Daha sonra DAK/SAR botuna alınarak kurtarılan 3 kişi Sahil Güvenlik'e ait bota nakledildi. 

Operasyon başarıyla sonuçlandı

DAK/SAR ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ortaklaşa yapmış olduğu operasyonla kurtarma işlemi de böylelikle başarıyla gerçekleştirildi.

DENİZ KAZALARI Haberleri

Yanan Teknelerdeki Hasar Gün Aydınlanınca Ortaya Çıktı
Batan Gemideki Mürettebatı, "Kimse Var Mı?" Anonslarıyla Arıyorlar
Kargo Gemisi İmralı Adası Açıklarında Battı
Ayvalık'ta Fırtına Tekneleri Batırdı
İzmir’de Batan Balıkçı Teknesinde Ölen 3 Kişiye Acı Veda