İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Pakistan’a gönderilen Defne yük gemisi, 25 gün süren bir yolculuktan sonra Karaçi limanına ulaştı. 4 bin 800 ton kapasiteye sahip olan geminin taşıdığı yardım malzemeleri sel afetinin yaşandığı bölgelere gönderildi.
İstanbul’dan denize açılan 4 bin 800 tonluk Defne Yük gemisi Pakistan’a ulaştı. İHH’den yapılan açıklamada, 31 Aralık 2010 tarihinde İstanbul Zeyport Limanı’ndan uğurlanangeminin Cumhuriyet tarihinde Pakistan’a bir defada yapılan en büyük yardım organizasyonu olduğu bildirildi.
Defne gemisinin hazırlanması için 2 ay süren hazırlıklar yapıldı. Ülkenin bir çok noktasından toplanan yardım malzemeleri kamyon ve TIR’larla İstanbul’a gönderildi. Pakistan halkının yaralarını sarmak için toplanan inşaat malzemeleri, ilaç ve tıbbi malzemeler, gıda, çadır, battaniye, prefabrik evler, temizlik malzemesi ve tekstil eşyası gibi insani yardım malzemeleri buradan gemiye yüklendi. 8 milyon TL değerinde yardım malzemesi taşıdığı belirtilen gemi 25 gün süren yolculuğun ardından Pakistan’a ulaştı.
‘‘Rotamız Pakistan, Yükümüz İnsani Yardım’’ sloganıyla yola çıkan Defne gemisinin Pakistan’a gelişi coşku ve sevinçle karşılandı. Karşılama sırasında Pakistanlı yetkililer, İHH yetkililerine teşekkür etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı Pakistan Temsilcisi Mehmet Kara, “Karaçi limanında resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından gemide bulunan yardım malzemeleri hızlı bir şekilde boşaltılarak Sind, Pencab, Pahtunha gibi sel bölgelerine gönderilmeye başlandı. Öncelikle afetzede aileler, hastaneler, okullar, yetimhaneler, medreseler yardım malzemelerinden istifade edecekler.” dedi.
GÜNCEL Haberleri
Türk Armatörler Birliği'nden Karadeniz Uyarısı: "Rusya ve Ukrayna Limanlarına Seferler Yeniden Değerlendirilmeli"
Antik Limanların Binlerce Yıllık Serüveni Bu Kitapta Buluştu
GEMİMO'dan Sivil Denizcilere Yönelik Saldırılara Tepki: "Türk Bayraklı Gemiler Hedef Alınmamalı"
Aliağa Heyetinden Midilli'ye Resmi Ziyaret
Bodrum’da Süper Yatlara 21 Tankerle 600 Bin Litre Yakıt İkmali