Deniz Çekilmeleriyle İlgili Resmi Açıklama Yapıldı

 Balıkesir'in Burhaniye ilçesi sahil kesimlerinde gözlemlenen deniz çekilmeleri, vatandaşlar arasında tedirginliğe yol açtı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, bu durumun olağan bir meteorolojik olay olduğu ve depremin habercisi olarak değerlendirilmemesi gerektiği belirtildi.
Burhaniye Belediyesi yetkilileri, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında Marmara Bölgesi'nde deniz seviyesinde çekilmeler yaşandığını hatırlatarak, bunun bilimsel açıklamasının atmosferik basınç farklılıkları olduğunu vurguladı.
Açıklamada, "Balkanlar üzerinde uzun süre etkili olan yüksek basınç sistemi ile Güneydoğu Akdeniz üzerindeki alçak basınç sisteminin karşılaşması ve buna bağlı rüzgar hareketleri, deniz yüzeyinde yükselti değişimlerine neden olmaktadır. Bu nedenle belirli dönemlerde deniz çekilmeleri yaşanması doğaldır." ifadelerine yer verildi.
Deniz çekilmelerinin depremle doğrudan bir bağlantısı bulunmadığına işaret eden uzmanlar, vatandaşların endişeye kapılmaması gerektiğini belirtti.
Öte yandan, Türkiye'nin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatan yetkililer, deprem riskine karşı bina güvenliğinin önemine dikkat çekti.
Açıklamada, "Deprem, ülkemizin bir gerçeğidir. Yaşanan can kayıplarının en büyük sebeplerinden biri, yapıların depreme dayanıklı olmamasıdır. Bu nedenle konutlarımızın ve iş yerlerimizin depreme uygun şekilde inşa edilmesi hayati önem taşımaktadır." denildi.

Vira Haber

GÜNCEL Haberleri

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Geleneksel Balık Günü Buluşması Gerçekleşti
Bakan Uraloğlu: "23 Yılda Antalya'nın Ulaşım ve İletişim Altyapısına 244,6 Milyar Lirayı Aşan Yatırımlar Gerçekleştirdik"
Çeşme Açıklarında Mülteci Hareketliliği: Sahil Güvenlik Mülteci Botunu Takip Etti
MSC Türkiye, Çanakkale Boğazı’nı Transit Etti
Hareket, Marin Hizmetleri ile Global Liderlik Hedefini Güçlendiriyor